xcounter
#

Рашисти притягли уламки від ракет з HIMARS, однак самі зізнаються, що вибух в Оленівці був зсередини будівлі

9718
Уламки від ракети, випущеної з HIMARS, які рашисти нібито знайшли на місці злочину
Уламки від ракети, випущеної з HIMARS, які рашисти нібито знайшли на місці злочину

Нові подробиці про трагедію у виправній колонії в Оленівці

Російські бойовики підтвердили, що самі винні в трагедії, що сталася у виправній колонії в Оленівці, де внаслідок злочинних дій армії РФ було вбито та поранено десятки українських військовополонених.

Про це розповідає Служба безпеки України, якій вдалося перехопити телефонні розмови, де рашисти зізнаються, що саме вони винні у тому, що сталося.

Читайте також: Катували та розстрілювали полонених: рашисти хотіли приховати свої злочини обстрілом в Оленівці – Генштаб

Так, наразі у СБУ є декілька аудіоперехоплень, які свідчать – росіяни могли розташувати вибухівку у приміщенні колонії. Таку тезу доводять також факти про те, що, наприклад, в деяких приміщеннях в колонії вціліли вікна – це могло відбутися за умови, якщо епіцентр вибуху знаходився всередині знищеної будівлі і стіни змогли "погасити" вибухові хвилі.

виправна колонія оленівка
Знищена вибухом будівля виправної колонії, в якій перебували українські військовополонені
Крім того, як стверджують очевидці, під час вибуху не було характерного свисту, який зазвичай чути під час підльоту ракети – вибухи відбувалися самі по собі.

Зрештою, "попередній аналіз відео свідчить, що такі сліди від вибуху на стінах найбільш імовірно могли залишитися саме через "внутрішнє джерело" вибуху, йдеться у повідомленні СБУ.

Крім того, перехоплені розмови свідчать й такий цікавий факт – неподалік виправної колонії окупанти розташували свої РСЗВ БМ-21 "Град", які стріляли по підконтрольній Україні території. Втім, навіть самі бойовики так званої "ДНР" підтверджують, що жодної відповіді на ці обстріли не було.

оленівка
Уламки ракети, які нібито знайшли на місці трагедії в Оленівці – однак виникає багато питань щодо того, чому їх не було зафіксовано безпосередньо на місці трагедії
Водночас самі рашисти вже встигли притягти уламки від ракет HIMARS, однак жодних доказів того, що ці уламки знайшли саме на території виправної колонії немає.
Читайте також: Удар по вокзалу Краматорська: як рашисти підписали собі ще один вирок та в чому помилились