xcounter
#

Рашисти поскладали боєприпаси поруч з "Пионом", ЗСУ показали очевидний результат такої помилки (відео)

13085
Російський "Пион" догоряє після детонації боєприпасів
Російський "Пион" догоряє після детонації боєприпасів

У мережі з’явилися відео з ударами одразу по двох 203-мм САУ 2С7 "Пион", одна з яких точно має відправитися відпочивати на "кладовище"

Сили оборони України знищили ще одну російську 203-мм самохідну артилерійську установку 2С7 "Пион" — у соцмережах опубліковані кадри утилізації російської артилерійської системи. Як відзначається, ворожа 203-мм САУ була уражена поблизу населеного пункту Макіївка, що на Донеччині, орієнтовно у 8-9 км від лінії фронту.

Читайте також: ЗСУ вже б’ють окупантів "новими" 203-мм снарядами, передачу яких анонсували на початку цього місяця

Як можна побачити на відео, окупанти спробували сховати свою САУ, втім, оператору українського розвідувального БПЛА все одно вдалося помітити російську машину.

2с7
Замаскований "Пион" рашистів

"Пион" рашистів був уражений ймовірно пострілом з артилерії, який хоч і не влучив прямо у машину, але, по-перше, уразив її уламками, а, по-друге, судячи з відео, поцілив у боєкомплект, який окупанти заховали разом з САУ.

Внаслідок детонації боєкомплекту, який влаштував ефектний "феєрверк", вогонь перекинувся і на саму САУ.

203-мм САУ 2С7
Детонація боєприпасів, внаслідок чого вогонь перекинувся на САУ

Результат ураження доволі очевидний — вогонь з боєкомплекту перекинувся на машину, яка ймовірно отримала серйозні пошкодження, "врятувати" машину окупантам навряд чи вдасться.

До речі, у контексті уражених ворожих САУ 2С7 "Пион" варто згадати ще один випадок з Донеччини, де ЗСУ поцілили у ще одну таку машину рашистів.

Боєприпас у саму САУ не влучив, тож точно сказати, чи була вона знищена, важко, але водночас можна припустити, що машина отримала пошкодження від уламків і відправиться на ремонт.

Читайте також: Не лише надія на допомогу партнерів: оголошений розмір імпорту Міноборони озброєння для ЗСУ