xcounter
#

Рашисти переробили безнадійний "Тайфун-К" на бронеавтомобіль радіаційної розвідки

4362
Рашистська РХМ-9, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистська РХМ-9, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але не факт, що Міноборони РФ захоче купувати таке "вундерваффе"

Під час форуму "Армия-2022" російська компанія "Ремдизель" презентувала бронемашину радіаційної та хімічної розвідки РХМ-9. Ця машина була створена на базі бронеавтомобіля КамАЗ-63969, більш відомого під позначенням "Тайфун-К", пише польський портал Defence24.

Як стверджують росіяни, їх РХМ-9 зможе "оперативно розпізнавати різні види радіаційного чи хімічного забруднення" та передавати відповідні дані на командні пункти своїх військ. Для чогось рашисти вирішили втулити на свою РХМ-9 безпілотник, який начебто буде здатен автономно виявляти ті чи інші джерела забруднення (хоча, чи здатні зараз росіяни інсталювати на свої БПЛА відповідну апаратуру – питання лишається відкритим). Чи матиме рашистська РХМ-9 бортове озброєння – лишається невідомим.

Читайте також: "Кадирівці" воюватимуть на "реінкарнації" БТР-152, з якої "випотрошили" всю електроніку
Рашистська РХМ-9, ілюстративне фото з відкритих джерел

Така поробка виглядає спробою виробника "Тайфун-К" хоч якось врятувати свою безнадійну машину. Аналітики порталу Oryx наводять консервативну оцінку, за якою армія РФ під час війни проти України втратила понад 20 машин "Тайфун" і "Тайфун-К". Через що уже в квітні 2022 року війська окупантів були вимушені замість серійних броньовиків використовувати імпровізовані "гантраки" з вкрай сумнівною живучістю, про що Defense Express розповідав у окремій публікації.

Теоретично, РХМ-9 могла б знайти свою нішу як заміна БТР-60 в строю військ РХБЗ армії РФ. Але схоже, рашистському Міноборони зараз явно не до закупівель такого "вундерваффе". Раз армія РФ навіть не може забезпечити адекватні комплекти захисту для своїх бронемашин, а орки легко та невимушено перетворюють свої БМП-2 на "Залізний капут".

Рашистська РХМ-9, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти обвішали "Контактом" свій БТР-82А та перетворили БМП-2 на "Залізний капут" (фото)