xcounter
#

Рашисти "міняють" зброю на побутові трофеї: понад 10 танків лише в одного з підрозділів бригади ЗСУ

54424
Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Вцілілі трофейні танки після ремонту будуть бити окупантів, інші стануть "донорами" запчастин

Російська окупаційна армія, тікаючи через Дніпро з правобережної України, залишили для ЗСУ серйозний "ленд-ліз" зі свого озброєння та військової техніки – від 55-річних танків до рідкісних РЛС і захисту для БМП.

Водночас у виданні АрміяInform підказують, що російський "лендліз" на Херсонщині вимірюється десятками одиниць техніки, які рашисти залишили у придатному до використання стану або ж з мінімальними пошкодженнями, промінявши цю техніку на награбоване.

Читайте також: Росія навчилась перетворювати крадені пралки й на електроніку для ракет "Калібр" і Х-101
танк рф
ЗСУ активно "збирають "ленд-ліз" на Херсонщині. Фото: АрміяInform

Так, наприклад, один з підрозділів окремої механізованої бригади ЗСУ має на своєму рахунку вже понад 10 трофейних танків – це як Т-80БВМ рашистів, який було пошкоджено, але його вже відновлюють і скоро він буде бити окупантів, а також два Т-72Б та інша техніка.

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Низка одиниць пошкодженої ворожої техніки стають "донорами" вже для української важкої "броні". Як відзначає військовослужбовець "Мексиканець", з пошкодженого "ленд-лізу" можна взяти багато корисних речей: "Гусениці, катки, борти, болти, шурупи та різні розхідні запчастини – все згодиться".

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

З початку повномасштабної війни, згідно із зафіксованими фото- та відео- втратами від Oryx, російська окупаційна армія втратила загалом 1503 танки. З них 862 – знищено, 64 – пошкоджено, 56 – покинуто, і ще 521 затрофеєно.

Серед "топу" втрачених танків – 235 одиниць Т-72Б3, 207 одиниць Т-72Б та ще 188 одиниць Т-72Б3 зразка 2016 року.

Читайте також: Рашисти кажуть, що вони в три зміни перетворюють крадені пралки на "Торнадо-С" і "Торнадо-Г"