xcounter
#

Рашисти мають ще й третій варіант для своїх бомбометів "Смерч-2", тепер на базі вантажівки

5668
РБУ-6000, фото ілюстративне
РБУ-6000, фото ілюстративне

Фактично ворог використовує такі саморобні системи за принципом "їздить та стріляє"

У мережі з’явилося фото, на якому можна побачити ще одну варіацію використання реактивних бомбометів РБУ-6000 "Смерч-2", цього разу у вигляді поєднання з вантажівкою "Урал". Як відзначається в джерелі, така імпровізована реактивна система залпового вогню була помічена на території тимчасово окупованого міста Алчевськ, що на Луганщині.

А згодом з’явилося і відео, як рашисти використовують цю установку на полі бою на Бахмутському напрямку. Це вперше, коли РБУ-6000 засвітилося у використанні саме на шасі вантажівки, водночас на кадрах нижче можна побачити, як окупанти ведуть вогонь з такої імпровізованої "ракетної системи залпового вогню".

Читайте також: РФ поставила бомбомет РБУ-6000 на МТ-ЛБ, і це дуже дивна зброя (фото)

Ворог відео заявляє, що вага однієї бомби становить 120 кг (маса реактивної глибинної бомби РГБ-60 становить 113,6 кг) і на питання про ефективність такої установки окупант каже, що одна бомба може знищити будинок у разі влучання. Крім того, судячи з усього, рашисти оснащують бомбу додатковими уражаючими елементами.

Рашисти стверджують, що один пакет випускається "протягом 25-30 секунд", за даними з відкритих джерел швидкострільність РБУ-6000 становить до 2,4 секунди на один постріл. Водночас недоліком такої системи на сучасному полі бою є її незначна дальність — трохи більш як 5 км, а точніше 5230 м, що робить таку машину доволі уразливою зокрема проти FPV-дронів.

Поки що варіації з бомбометами РБУ-6000 "світилися" буквально в одиничних екземплярах, тож схоже, що ворог таке озброєння використовує за принципом "їздить та стріляє", ймовірно на тих ділянках, де найгостріше відчувається потреба у додаткових засобах ураження.

реактивний бомбомет РБУ-6000
Рашистські Т-80 із РБУ-6000, джерело - btvt2019

Нагадаємо, що буквально днями з’явилися перше фото, як окупанти використовують свій "Смерч-2" на шасі танка Т-80, всього було помічено дві таких машини, і це фактично був такий собі "апгрейд" у порівнянні з попереднім варіантом з МТ-ЛБ, бо йдеться про бомбомет масою у 3,5 тонни.

Читайте також: Армія РФ й зараз тримає свої вертольоти на "таємній" базі відпочинку в Криму