xcounter
#

Армія РФ й зараз тримає свої вертольоти на "таємній" базі відпочинку в Криму

4425
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Щоправда, тепер там розташована менша кількість машин і вони більш розосереджені по імпровізованій "авіабазі"

Російське окупаційне військо продовжує використовувати базу відпочинку "Волна", що на Арабатській стрілці на тимчасово окупованій території України як місце дислокації для своїх гелікоптерів — на цьому наголошує український офіцер запасу OSINT-аналітик Tatarigami_UA, нижче подаємо оригінальний допис автора:

Нагадаємо — понад місяць тому, на початку грудня повідомлялося, що рашисти ховають свої вертольоти буквально на пляжі в Криму, влаштувавши там своєрідну "секретну" авіабазу", про що свідчили супутникові знімки — окупанти стягнули туди свою авіацію з авіабази "Чаплинка".

Читайте також: Що за вертольоти Україна отримає від Німеччини і у чому їхня особливість

Відомо, що цю авіабазу окупанти почали будувати восени 2022 року, на авіабазі розташовано 20 вертолітних майданчиків, на яких розташовувалися такі гелікоптери, як Ми-8, Ми-24, Ка-52 і ймовірно Ми-28. Зокрема на знімку від 20 травня 2023 року на "авіабазі" можна нарахувати 10 машин.

Водночас свіжі супутникові знімки за цей місяць демонструють, що окупанти й до сьогодні використовують цей майданчик для дислокації своїх гелікоптерів — щоправда, розміщує там меншу кількість машин.

"Аналіз за кілька днів показує, що росіяни тримають не більше 3-4 вертольотів одночасно. Крім того, вертольоти здаються більш розосередженими", — відзначає автор допису.

Нагадаємо, що ЗСУ вже мають досвід знищення ворожих гелікоптерів на авіабазах на тимчасово окупованих територіях однією з найкращої для цього зброї — ракетами ATACMS з касетною бойовою частиною, які, втім, були поставлені Україні в обмеженій кількості.

Читайте також: Генштаб ЗСУ підтвердив: РФ Ил-76 перевозив ракети до Бєлгорода