xcounter
#

Рашисти хочуть "вивільнити" свою артилерію на західному березі Дніпра, щоб перекинути на інші напрямки – Генштаб

9005
Російські САУ "Мста-С"
Російські САУ "Мста-С"

А також залякують населення черговою брехнею про "ракетні удари"

Російська армія готується до відведення артилерійських підрозділів свого угруповання з правого берега на Херсонщині – "вивільнену" артилерію планують перекинути на інші напрямки. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

У повідомленні Генштабу також йдеться й про таке – окупанти на Херсонщині намагаються створити непридатні умови для проживання населення.

Читайте також: Які сили зараз сконцентрувала армія РФ поблизу Херсону та до чого насправді готується

Зокрема у Новій Каховці з 29 жовтня відключили інтернет та активно закликають виїжджати з області через нібито "ракетні удари" – першими будуть "евакуювати" медперсонал та оперативні служби. Крім того, окупаційна влада змушує підприємців до 1 листопада розпродати товар та закрити ринки й магазини.

лінія фронту херсонщина
Стан фронту на західному березі Дніпра станом на 30 жовтня, мапа Deep State

У цьому контексті варто згадати інтерв’ю очільника ГУР МОУ Кирила Буданова виданню The Drive, в якому він стверджував – що у РФ вистачить сил стримувати Херсон лише ще один місяць, до кінця листопада, а також те, що після ймовірної деокупації частини Херсонщини одна частина вивільнених військ може посилити запорізький напрямок, а інша – угруповання в Білорусі, де наразі російське військо представлене передусім мобілізованими.

Супутниковий знімок Чорнобаївки за 27.10
Супутниковий знімок Чорнобаївки за 27.10, опубліковано Tim Ehrhart (@ArtisanalAPT)

Зокрема, тут також можна згадати та про те, що рашисти зрештою вирішили забрати залишки своєї техніки з аеродрому поблизу Чорнобаївки, де ще у березні вони почали робити серйозні укріплення і ЗСУ їх не раз "пригощали" вогнем їхні позиції.

Читайте також: ЗСУ полюють за гігантськими САУ рашистів на Херсонщині, допомагає високоточна зброя