xcounter
#

Рашистам було мало МТ-ЛБ перетворити на "шлюпку" із 2М-3, так вони й "Панцырь" поставили на бронепоїзд

11775
Рашистський бронепоїзд, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Рашистський бронепоїзд, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Схоже, так окупанти сподіваються захистити свою залізничну логістику від нових ударів ЗСУ

Рашистські пропагандони виклали у відкритий доступ схему ймовірної побудови одного із їх бронепоїздів, котрий охороняє комунікації армії РФ на тимчасово окупованій території України.

Схема вказує, що цей ворожий "панцерник" в основному складі може мати дві "платформи прикриття", одну платформу із ЗУ-23-2, спальний та штабний вагони, платформи із радіостанцією та засобами РЕБ, один-два локомотиви. А в якості "додаткових модулів" до цього бронепоїзда окупанти можуть чіпляти платформу з танком чи БМП, "спецвагони" неназваного призначення, вагони з інженерним обладнанням або навіть платформу із комплексом ППО "Панцырь-С1".

Читайте також: Рашисти знову тягнуть в Україну бронепотяг, але бояться, що він може стати жертвою ДРГ
Схема складу одного із бронепоїздів ворога, зображення з відкритих джерел

Поставити "Панцырь" на бронепоїзд виглядає настільки ж нераціональним, як і наприклад рішення рашистів запустити в серію "шушпанцер" на базі МТ-ЛБ із використанням корабельної зенітки 2М-3 родом з 1940-х років. Виходить, що окупанти спочатку "мотолигу" перетворили на "шлюпку", а далі й бронепоїзд вирішили "переробити" на "сухопутний броненосець".

Але цілком можливо, що тут росіяни думають якраз навпаки – що вклали у своє рішення поставити "Панцырь-С1" на бронепоїзд цілком раціональний мотив.

Рашистський бронепоїзд "Енисей", червень 2022 року, зображення з відкритих джерел

Вони можуть вважати, що платформа із таким комплексом в складі "панцерника" може забезпечити "зенітну парасольку" навколо залізничної магістралі від радіусі до 10 км, яка в теорії "прикриватиме" від БПЛА або навіть від ракет комплексу M142 HIMARS.

Окрім всього іншого, така "прив’язка" до рашистів до теми з бронепоїздами може свідчити, що ворог зараз вкрай залежить від регулярності підвозу боєприпасів саме залізницею. Тому армія РФ й займається такими речами, як поставити "Панцырь-С1" на "сухопутний броненосець".

Тепловоз ЧМЕ3, перероблений під "бронелокомотив" для рашистського бронепоїзда "Волга", січень 2023 року, джерело - twitter-профіль Necro Mancer
Читайте також: Чи будуть скоро на фронті рашистські бронепоїзди, і чому армія РФ взагалі почала їх застосовувати