xcounter
#

Ракетний удар РФ по Україні 11 квітня: збито 89% з того, що можна було збити

2704
Ракетний удар РФ по Україні 11 квітня: збито 89% з того, що можна було збити

РФ знову гатила по об'єктах енергоінфраструктури, але вдарила Х-47 "Кинжал" по газовій у Стрию

Сьогодні у ночі, 11 квітня 2024 року, РФ знову здійснила масовану далекобійну атаку по Україні загалом застосувавши 82 різних ракет повітряного та наземного базування, а також літако-снарядів.

Читайте також: У США назвали ціну 5-річного відновлення аеродрому з якого бомбили Хіросіму та Нагасакі

Відповідно до зведення Командування Повітряних сил загалом вдалось збити 89% аеродинамічних цілей, такі як крилаті ракети та дрони. Але окрім них ворог також застосував аеробалістичні та балістичні ракети по об'єктах, які не прикриті відповідними засобами ППО із протиракетними можливостями через їх брак. А загалом статистика виглядає наступним чином:

  • 20 крилатих ракет Х-101/Х-555, збито 16: 80%
  • 40 ударних БпЛА типу Shahed-136, збито 39: 97%
  • 4 керовані авіаційні ракети Х-59, збито 2: 50%
  • 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинжал", збито 0
  • 12 зенітних керованих ракет С-300, збито 0

У повідомленні також зазначено, що основною ціллю ударів ворога була Львівщина, а офіційні повідомлення щодо повітряних загроз дозволяють відновити атаку. Зокрема вже з опівночі у небі України знаходилось до шести груп Shahed-136 у центральних та південних областях України, які були запущені з Приморсько-Ахтарська Краснодарського краю та мису Чауда в окупованому Криму.

О першій годині ночі повідомлено про виліт стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому Оленья у Мурманській області, які близько 4 години ранку здійснили пуски у Саратовській області. На цей час Shahed-и збивались вже у районі Київської, Житомирської, та західних областях, включно із Львівською областю.

Крилаті ракети типу Х-101/555 увійшли у повітряний простір України близько 5 ранку через Чернігівську та Сумську області, та через 40-60 хвилин дістались Хмельницької, Івано-Франківської, Волинської та Львівської області. Приблизно о шостій ранку були здійснені пуски Х-47М2 "Кинжал" в напрямку Києва та Стрию.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що рашистами були атаковані "об’єкти генерації та системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. А ДТЕК що, серйозно пошкоджено обладнання двох теплоелектростанцій. Згодом "Центренерго" повідомив про те, що у результаті удару зруйнувано Трипільську ТЕС.

Міненерго також додало, що ворог на Львівщині атакував об’єкт газової інфраструктури, мова йде про, як уточнив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, про газорозподільчу інфраструктуру у Стрийському районі. Пожежу яка виникла була оперативно ліквідована.

Читайте також: Якщо США знадобилось 2 роки на розконсервацію B-52, то скільки треба буде на B-1