xcounter
#

Ракета-"вбивця С-400" стане ще й вбивцею кораблів: F-18 влучив AARGM-ER у ціль в морі

52375
Завантаження ракети AARGM-ER на літак
Завантаження ракети AARGM-ER на літак

У США активно працюють над тим, щоб ракета AARGM-ER могла нищити ще й надводні цілі

Пресслужба корпорації Northrop Grumman оприлюднила повідомлення, в якому йдеться про таке – ракета AARGM-ER, удосконалена версія протирадіолокаційної керованої ракети AGM-88E, під час випробувань успішно уразила морську ціль, що рухалася.

Це було четверте успішне випробування цієї ракети, яке пройшло 30 листопада поблизу узбережжя південної Каліфорнії – ракета була випущена з літака F/A-18 Super Hornet.

Читайте також: У США знайшли нові задачі для своїх ракет HARM, якими ЗСУ нищать ППО окупантів з МіГ-29 та Су-27
ракета AARGM-ER F-18 винищувач
Пуск ракети AARGM-ER з літака. Фото: ВМС США
Як відзначається, випробування "підтвердило здатність систем уражати рухомі морські цілі – життєво важливу можливість, яка підтримує здатність нашого флоту контролювати морські шляхи під час конфлікту".

Також відзначається, що "показники AARGM-ER під час випробувань продовжують підтверджувати здатність ракети виявляти, ідентифікувати, визначати місцезнаходження та ефективно уражати критично важливі цілі ППО з великої відстані".

Ракету AARGM-ER отримають літаки F/A-18E/F Super Hornet і EA-18G Growler, а також F-35. Нагадаємо, що ця ракета є глибокою модернізацією AARGM (AGM-88E), її розробку почали ще у 2016 році, контракт на виробництво ВМФ США видав у 2020 році.

ракета AARGM  версія ER
Еволюція ракети AARGM до версії ER
У липні 2021 пройшли перші бойові випробування цієї протирадіолокаційної ракети

, яку назвали "вбивцею російських ЗРК". Крім "повітряної" версії, також ведеться активна робота з використання розробки в проєкті SLAARGM (Surface-Launched AARGM)

, що передбачає розробку варіанта ракети наземного пуску.

Читайте також: Нищать і з неба, і з землі: працює HARM та артилерія, рашисти рахують втрачені ЗРК та РЕБ