xcounter
#

Нищать і з неба, і з землі: працює HARM та артилерія, рашисти рахують втрачені ЗРК та РЕБ

47384
Пуск ракети HARM з МіГ-29
Пуск ракети HARM з МіГ-29

Пілоти українських літаків ефективно використовують американські ракети для утилізації ворожої ППО

Українські МіГ-29 та Су-27 ефективно нищать техніку рашистів за допомогою американських протирадіолокаційних ракет HARM. Такий висновок можна зробити з чергового оперативного зведення від Генерального штабу ЗСУ.

Так, протягом 30 вересня авіація Повітряних Сил ЗСУ завдала російській армії одинадцять ударів – відзначається, що окрім ураження районів зосередження російського ОВТ та опорного пункту, також було знищено чотири зенітних ракетних комплексів противника.

Читайте також: Як Повітряні Сили адаптували МіГ-29 для запуску AGM-88 HARM, і хто їм у цьому допомагав

Також у зведенні відзначається й ефективна робота підрозділів ракетних військ та артилерії. Зокрема, за добу було уражено одразу 11 пунктів управління, а також вісім районів зосередження живої сили та ОВТ.

Крім того, артилеристи також уразили 14 військових об’єктів, Серед них – російські ЗРК, станції РЕБ та РЕР, а також склади з боєприпасами та переправи.

винищувач МіГ-29 ракета HARM
Можливий формат запуску AGM-88 HARM із МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, рендер ілюстративний, наводить видання Calcalist

Щодо ракети HARM, яка ефективно нищить протиповітряну оборону окупантів, то тут ми можем згадати, що насправді у рамках оборонної допомоги від США наші Повітряні Сили отримали дуже багато цих ракет для демілітаризації російської ППО.

Крім того, якщо спочатку було відомо, що ці ракети наші пілоти запускають з МіГ-29, то потім американські HARM засвітилися й на іншому літаку ПС ЗСУ – Су-27.

Читайте також: Новий пакет допомоги від США на 675 млн доларів: артилерія та ще більше AGM-88 HARM