xcounter
#

ПТРК Javelin буде в строю ще щонайменше 30 років, нищитиме танки – і не тільки

2931
Пуск ракети з ПТРК Javelin, фото ілюстративне
Пуск ракети з ПТРК Javelin, фото ілюстративне

Розробник активно модернізує цей ПТРК, щоб він міг активно протистояти "важкій броні" ворога в майбутньому

Протитанковий ракетний комплекс Javelin перебуватиме на озброєнні армії США щонайменше до 2050 року – про це розповідає компанія Raytheon Missiles & Defense.

Наразі у компанії працюють над тим, щоб цей ПТРК відповідав всім вимогам клієнтів у майбутньому й активно модернізують цю зброю.

Читайте також: Армія США хоче протитанкову ракету, яка буде краща за Javelin та навіть за "Стугну"
птрк Javelin
ПТРК Javelin, фото ілюстративне
Так, наразі у серійному виробництві знаходиться найновіший варіант Javelin F-Model, який "значно підвищує смертоносність й уніфікованість серед користувачів", зокрема "багатоцільова головка забезпечує універсальність для кожної місії, усуваючі необхідність у різних снарядах для різних цілей".

Крім того, у червні 2022 компанія також отримала контракт на виробництво нової легкої пускової Lightweight Command Launch Unit (LWCLU), яка компактніша на 30% та на 25% легша за стандартну пускову.

Lightweight Command Launch Unit (LWCLU)
Lightweight Command Launch Unit (LWCLU)

Нова полегшена ПУ отримала модернізовані сенсори, дисплеї та засоби обробки зображень, завдяки чому оператор зможе "ловити" цілі навіть за складних погодних умов.

Станом на сьогодні спільним підприємством компаній Raytheon Missiles & Defense і Lockheed Martin під назвою Javelin Joint Venture було вироблено понад 50 000 ракет Javelin і понад 12 000 багаторазових пускових установок – низка з яких була передана у рамках оборонної допомоги Україні, де Javelin у руках наших військових чудово зарекомендував себе проти російської бронетехніки, передусім танків.

Читайте також: Рашисти вирішили познущатися не тільки над танками та МТ-ЛБ: нова жертва "захисту" від Javelin та Bayraktar TB2