xcounter
#

ПС США вперше в Європі показали, як будуть "бомбити" ворога крилатими ракетами з вантажного літака

10765
MC-130J Commando II
MC-130J Commando II

У США успішно перетворюють свої вантажні літаки на "ракетоносці"

Повітряні сили США вперше під час випробувань за кордоном використали свою систему Rapid Dragon, яка передбачає запуск "палетованих" крилатих ракет з вантажного літака. Про це розповідає видання Defense News.

Крилаті ракети Joint Air to Surface Standoff Missile (JASSM-ER) були випущені з літака MC-130J Commando II (352-ге крило спецоперацій) під час прольоту літака над Норвезьким морем у середу, 9 листопада.

Читайте також: Літаки C-130J і C-17 можуть стати "вантажівками" з важким озброєнням

Керівник програми Rapid Dragon Дін Еванс відзначив, що випробування пройшли успішно і за два роки їм вдалося перейти від концепції на папері до випробувань з бойовим "скиданням".

Так, під час випробувань з літака була скинута "палета" з чотирма ракетами. Коли ця "палета" знаходиться у вертикальному положенні, з неї випускається ракета, яка згодом летіла над морем близько 2 хв, після чого вибухнула. Невідомо, чи була знищена ціль, втім відзначається, що "всі задачі були виконані".

Це було перше випробування з бойовими пусками після тестувань у грудні 2021 року, коли ПС США знищили ціль у Мексиканській затоці.

Читайте також: Військово-транспортний літак ПС США знищив ціль крилатою ракетою