xcounter
#

Промовисто про "захист" МиГ-31К та А-50 в Білорусі: дрон зміг долетіти до аеропорта і "посидіти" на "тарілці"

4340
А-50 ДРЛВ, фото ілюстративне
А-50 ДРЛВ, фото ілюстративне

У мережі з’явилося відео, як звичайним дрон зміг політати на військовому аеродромі та навіть "посидіти" на А-50

Декілька днів тому білоруські ЗМІ повідомили про те, що диверсантам вдалося пошкодити російський літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50, який базується на авіабазі Мачулищі, що в Білорусі. Тоді ж повідомлялося, що літак було атаковано дронами і він отримав пошкодження, зокрема й радіолокаційної антени, а партизанам, що влаштували диверсію, вдалося покинути країну.

Знімки аеродрому Мачулищі станом на ранок 28 лютого. У "Беларускі Гаюн" зауважили, що літак стоїть не на своєму звичному місці.

Читайте також: Неочікувана атака на А-50: у РФ, схоже, вирішили "забути" про те, що мають в Білорусі літак за 330 млн доларів

Згодом у відкритому доступі з’явилися супутникові знімки цього літака станом на ранок 28 лютого (літак було уражено 26 лютого). Щоправда, на знімках немає видимих пошкоджень, з чого можна зробити висновок, що ударним дронам не вдалося завдати критичної шкоди літаку.

Щоправда, сьогодні, 2 березня, "Беларускі Гаюн" повідомив наступне – російський літак ДРЛВ А-50 покинув повітряний простір Білорусі і полетів до РФ, і за попередніми даними його відправили на ремонт на 325-й авіаремонтний завод, що в Таганрозі.

Також сьогодні у BYPOL опублікували відео, в якому красномовно продемонстровано рівень ППО РФ та Білорусі та й загалом те, як окупанти захищають свої носії "Кинжалов" та літак за 330 млн доларів – як відзначається, білоруські партизани два тижні за допомогою цивільних дронів "шпигували" за аеродромом Мачулищи – в одному з таких епізодів дрон залетів на територію аеродрому та навіть зміг посидіти на "тарілці" А-50 – його радіолокаційній станції.

Втім, звичайно, тут варто зауважити таке – поки що важко стверджувати, чи отримав літак якісь пошкодження (якщо враховувати повідомлення про те, що по літаках все ж таки було завдано ударів) і як швидко він повернеться назад. Разом з тим, цей випадок вкотре демонструє, наскільки "ефективно" РФ та Білорусь організовує захист своїх військових об’єктів та як працює їхня ППО – зокрема можна згадати нещодавні дрони-камікадзе над Бєлгородом та дивну "бавовна" у Туапсе, а також БПЛА, який трохи не дотягнув до Москви.

Читайте також: Що у рашистів з літаком ДРЛВ А-100, який вже п’ять разів "пролетів повз військо"