xcounter
#

Проміжна ланка між Heron 1 і Eurodrone: Німеччина повідомила про "перший політ" Heron TP

2516
Безпілотник Heron TP, фото —
Безпілотник Heron TP, фото —

Це адаптована до вимог німецького війська версія безпілотника Heron від ізраїльської компанії IAI

Минулого тижня офіційний акаунт німецьких повітряних сил (Team Luftwaffe) у соцмережі X (раніше Twittter) повідомив про перший політ нового безпілотника служби Heron TP — командувач служби генерал-лейтенант Гюнтер Кац назвав цю подію "важливим кроком у майбутнє" та "безпрецедентним стрибом у Європі" й "важливою віхою для команди Heron".

Читайте також: Німеччина та Франція закрили свій євротанк для інших країн: як розподілять роботи

Як розповідають у Бундесвері, розвідувальний безпілотник Heron TP було офіційно передано повітряним силам Німеччини, і тепер стартує нова фаза випробувань вже у повітряному просторі країни, яка має тривати шість місяців. Відзначається, що цей політ продемонстрував його високі характеристики та експлуатаційну готовність.

"Heron TP — перший безпілотний літак, який експлуатується з повною німецькою ліцензією на польоти, яка діє по всьому світу", — йдеться у повідомленні Бундесверу.

Нагадаємо, що Heron TP — це багатоцільовий безпілотник, призначений передусім для виконання завдань розвідки, спостереження та виявлення цілей. Безпосередньо дрон Heron є розробкою ізраїльської компанії (Israel Aerospace Industries, IAI), водночас для збройних сил Німеччини була представлена адаптована версія цього безпілотника у рамках співробітництва IAI з Управлінням оборонних досліджень та розробок Ізраїлю, а також компанією Airbus.

безпілотник Heron TP
Heron TP, фото — Israel Aerospace Industries, IAI

У німецьких повітряних силах новий дрон Heron TP має заповнити прогалину після виведення з експлуатації дрона Heron 1 і прийняття на озброєння безпілотника Eurodrone — раніше повідомлялося, що у рамках цієї програми було завершено попередній аналіз конструкції. Очікується, що перший політ Eurodrone має відбутися у 2025 році.

Повертаючись до німецького Heron TP, то нагадаємо, що ще влітку 2018 року IAI та Airbus підписали угоду на аренду та послуги технічного обслуговування безпілотників Heron TP для міністерства оборонного відомства Німеччини, генеральним підрядником була компанія Airbus.

Тактико-технічні характеристики Heron TP:

  • максимальна злітна маса — 5670 кг;
  • довжина — 14 м;
  • розмах крил — 26 м;
  • витривалість — понад 30 годин;
  • дальність — понад 1000 км.
Читайте також: Німеччина вирішила, що F-35 будуватимуть в США, а не в Італії, але чому так не розкривають