xcounter
#

Продавали клістрони всемеро дорожче: СБУ оприлюднила нові докази резонансної справи (відео)

6242
Конфісковані російські клістрони призначалися для ремонту С-300 ЗСУ
Конфісковані російські клістрони призначалися для ремонту С-300 ЗСУ

Наразі слідство щодо незаконного постачання військових товарів з РФ триває

У четвер, 25 березня ц.р., Служба безпеки України провела спеціальний брифінг, в якому взяли участь представники відомства та Офісу Генерального прокурора й на якому було оприлюднено додаткові докази у справі щодо незаконного постачання військових товарів з РФ.

За словами керівника Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області Олега Головаша, за версією слідства, організаторами та учасниками цієї схеми є колишній народний депутат Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий як "позаштатний агент НАБУ".

Читайте також: Клістрони до С-300: "Укроборонпром" звітує про "поглиблений ремонт" замість власного виробництва

Станом на сьогодні Євгену Шевченку, а також Андрію Рогозі (фігуранту низки кримінальних проваджень і журналістських розслідувань щодо корупційних схем, пов‘язаних з ДК "Укроборонпром") повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 333 Кримінального кодексу України.

клістрони

Під час заходу було надано аудіозапис розмов одного з організаторів схеми незаконного постачання військових товарів з РФ. Окрім того, оприлюднено листування фігурантів справи у Telegram.

клістрони

"Встановлені Службою факти незаконного постачання зброї з РФ засвідчують відсутність у організаторів схеми будь-якого бажання зміцнити обороноздатність нашої держави. Мова йде виключно про приватні мотиви. Отримані дані повністю розвіюють міф, що окремі особи нібито допомагали державі. Як ви бачите, вони закуповували цю групу товарів (клістрони, які використовуються для запуску ракет зенітно-ракетного комплексу С300) за ціною у 30 тис. доларів, а продавали оборонним підприємствам – за 200 тис. доларів. Тобто ми бачимо, що про допомогу та відстоювання державницьких інтересів тут мова не йде", - повідомив начальник другого Управління СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Костянтин Невмержицький.

клістрони

Варто додати, що паралельно обшуки представники СБУ проводили й в офісі та на квартирах працівників підприємства "Укроборонсервіс" (входить до складу ДК "Укроборонпром"). І там теж шукали клістрони для С-300.

Читайте також: Миколаївський суднобудівний завод відремонтує "Прилуки": чи поставлять на катер морський "Нептун"