xcounter
#

​Проблема із затримкою заробітної плати на КДНВП "Кварсит" уже набула міжнародного розголосу

3464
Працівникам КДНВП "Кварсит" заборгували вже 44 заробітні плати
Працівникам КДНВП "Кварсит" заборгували вже 44 заробітні плати

Працівники стратегічного державного підприємства вже більше трьох років не отримують зарплату та не накопичують страховий стаж. На даний момент загальна сума заборгованості становить понад 47 млн. грн. і збільшується з кожним місяцем. Неодноразові звернення працівників та керівництва підприємства були безрезультатними – тому профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України ініціювала міжнародну кампанію підтримки

Як стало відомо Defense Express, керівництво ДК "Укроборонпром" та ряд державних установ України розпочали отримувати звернення від українських, іноземних та міжнародних профспілкових об’єднань з вимогою негайно знайти спосіб виплатити працівникам державного науково-виробничого підприємства "КВАРСИТ" більш ніж трирічну заборгованість із зарплати і страхових внесків.

Читайте також: ​Працівники КДНВП "КВАРСИТ" вийшли на акцію протесту
КДНВП Кварсит, Укроборонпром, Defense Express
Наразі роботу КДНВП "Кварсит" практично заблоковано - це загрожує втратою наявних в Україні унікальних технологій, що є частиною технологій, які небхідні для стоврення вітчизняних ракет класу "земля-повітря" та "повітря-повітря"

Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України та первинна профспілкова організація підприємства неодноразово зверталися до концерну за допомогою у вирішенні кричущого питання відсутності зарплати. На жаль, на цей момент профспілки не побачили жодної реальної спроби задовольнити законні вимоги працівників. Листи до Президента та Прем’єр-міністра України не розглядаються по суті, а лише пересилаються до Укроборонпрому.

КДНВП Кварсит, Укроборонпром, Defense Express
01 травня ц.р. відбулась акція протесту працівників КДНВП "Кварсит" - вимагали відновити роботу підприємства та повернути борги із заробітної плати. З тих пір ситуація лише погіршилась...
КДНВП Кварсит, Укроборонпром, Defense Express
Проблема затримки заробітної платні на КДНВП "Кварсит" вже набула міжнародного розголосу
З загальної суми заборгованості у понад 47 млн. грн. понад 26 млн. грн.- це безпосередньо заборгованість по загробній платні. Працівникам підприємства вже заборгували 44 зарпланті. Ще близько 20 млн. грн. – це заборгованість по податках та соціальних відрахуваннях. В зв’язку з цим стаж працівникам підприємства не іде з серпня 2016 року. З майже 300 людей на підприємств лишились 82 людини. Усі – або пенсіонери, або ті, кому до пенсії залишилось зовсім трохи.

Раніше, в ході круглого столу "Аналіз реформування оборонно-промислового комплексу та державного оборонного замовлення” на проблеми з якими зіткнулось КДНВП "Кварсист" звертав увагу нещодавно призначеного керівника ДК "Укоборонпром" Юрія Гусєва секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко. Він також наголосив на важливості того, щоб в процесі реформи та корпоратизації ДК "Укробронопром" не були втрачені такі унікальні підприємства, як КДНВП "Кварсист".

Defense Express також неодноразово звертав увагу на проблеми костянтинівського підприємства, а також на тому, що подальше зволікання з прийняттям невідкладних заходів може призвести до втрати частини українських ракетних технологій, носіями яких є члени колективу КДНВП "Кварсист". Ми також писали, що втрати підприємства та його технологічних можливостей не можна допустити. КДНВП "Кварсит" на сьогодні є співвиконавцем у виконанні Держоборонзамовлення, а також бере участь в розробці ряду проектів, що є ключовими для обороноздатності Держави та боєздатності українського війська, а також у ряді проектів в інтересах інозамовників.

КДНВП Кварсит, Укроборонпром, Defense Express
Криза на КДНВП "Кварсит" загрожує втратою вагомої частки ракетної технології

Defense Express також звертався до Віце-прем'єр-міністра України - Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського, новопризначеного керівника ДК "Укробронпром", до складу якого входить КДНВП "Кварсит", Юрія Гусева, а також до новообраного голови Наглядової Ради Концерну Володимира Павловича Горбуліна з проханням розібратися з ситуацією на підприємстві та прийняти усіх необхідних заходів для виплати заборгованості працівникам підприємства, збереження технологій та відновлення виробництва в інтересах обороноздатності та підвищення експортного потенціалу України. Однак зазначені звернення залишились буз відповідей і наразі ситуація довкола підприємства погіршується, що викликає вже міжнародний резонанс.

КДНВП Кварсит, Укроборонпром, Defense Express
За даними Defense Express, в РФ з 2014 року до цього часу так і не змогли досягти рівня та якості виробництва радіопрозорих ковпаків для ракет, що забезпечує стійкий інтерес до продукції КДНВП "Кварсит" не лише на традиційних для України ринках, але й в країнах ,які є споживачами зенітних та авіаційних ракет виробництва РФ...

Ви також можете підтримати працівників ДНВП "КВАРСИТ". Для цбого, необхідно перейти на офіційний веб-портал Федерації професійних спілок України за посиланням: https://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=4664 та заповнити кілька полів, а система автоматично відправить лист підтримки працівників адміністрації підприємства до ДК "Укроборонпром" та Офісу Президента. Весь процес триває не більше однієї хвилини.

Читайте також: Україна втрачає ракетні технології: "Укроборонпром" кинув власне підприємство на виживання