xcounter
#

Новим керівником "Укроборонопрому" став Юрій Гусєв

810
Новий очільник "Укроборонпрому" - Юрій Гусєв
Новий очільник "Укроборонпрому" - Юрій Гусєв

Указ глави держави №532/2020 про призначення Гусєва було опубліковано сьогодні, 3 грудня

Президент України Володимир Зеленський призначив Юрія Гусєва генеральним директором Державного концерну "Укроборонпром". Указ про його призначення №532/2020 був оприлюднений 3 грудня на сайті глави держави.

У 2014-2016 роках Юрій Гусєв був заступником Міністра оборони України. З липня 2019 року очолював Херсонську обласну державну адміністрацію. Кандидат економічних наук.

Читайте також: "Укроборонпром" випав з рейтингу "100 найбільших військово-промислових компаній світу"
Юрій Гусєв
Юрій Гусєв раніше очолював Херсонську обласну державну адміністрацію

На своєму засіданні учора, 2 грудня 2020 року, Кабмін погодив звільнення Юрія Гусєва з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації.

Попереднім очільником концерну "Укроборонпром" був Ігор Фоменко, якого призначили на посаду 6 жовтня цього року за президентським указом 423/2020. Фоменко працював у статусі виконуючого обов’язки, замінивши у кріслі очільника "Укроборонпрому" Айвараса Абромавичуса.

Укроборонпром
В "Укроборонпромі" вже третій очільник за рік

Нагадаємо, що в останні декілька тижнів "Укроборонпром" став фігурантом одразу декількох скандалів. Зокрема виписки з державних реєстрів нерухомості свідчать про те, що держконцерн, фактично, переписав на себе понад 200 виробничих комплексів оборонних заводів та "забув" прописати в них самі підприємства.

Окрім того, колектив ДП "Антонов" оскаржуватиме в суді рішення про створення наглядової ради від "Укроборонпрому", як таке, що суперечить чинному законодавству. А екс-президент ДП "Антонов" Олександр Лось заявив, що звільнився з посади через інтриги "Укроборонпрому".

Читайте також: Глава "Укроборонпром": ми розраховуємо, що наступного тижня буде постанова Кабміну України щодо замовлення на три Ан-178 для ЗСУ