xcounter
#

Про "Тунгуску", невдачі Росії та техніку "на паузі": події тижня від Defense Express

1851
Зенітний ракетно-гарматний комплекс "Тунгуска"
Зенітний ракетно-гарматний комплекс "Тунгуска"

Про модернізацію "Тунгуски", ракети, літаки, "Панцирь" та інші новини й матеріали тижня від Defense Express

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Читайте також: Зе-обойма: на посаду нового віце-прем’єра з "оборонки" розглядають п`ять кандидатур

Як модернізують "Тунгуски"? Ми побували на підприємстві "Оборонні технології" та на власні очі побачили, як у нас ремонтують та модернізують цей зенітний ракетно-гарматний комплекс.

Але Міноборони замовляти модернізований комплекс не поспішає, про що можна прочитати в нашому матеріалі.

Повітряні сили не зможуть отримати модернізований МіГ-29. Усе через розкрадання на підприємстві. Після того, як літак надійшов на "Львівський державний авіаційний ремонтний завод", його розікрали на стадії розбирання.

Львівський державний авіаційний ремонтний завод
Літак МіГ-29 з бортовим номером 26 прилетів на ремонт і модернізацію до Львова 18 лютого, а вже 27 лютого 2020 р. він був розукомплектований і позбувся блоків управління системами.

Про це нам на умовах анонімності розповів представник авіапідприємства. Разом з тим, наразі невідомо, коли саме буде завершене слідство. Тож модернізація цього літака наразі на вимушеній та неприємній "паузі".

"За секунду до". У мережі з’явилося цікаве фото, на якому шведська крилата ракета RBC-15 Gungnir знаходиться за мить до ураження цілі. Майже як "Нептун", але з ним у нас є не тільки фото, але й відео. Згадуємо, як це було.

"Сапсан" все ще на паузі. А от ізраїльський ОТРК Lora нещодавно "вистрілив" – на 90 та на 400 км. Цікаво, що розробка цих комплексів розпочалася майже одночасно – у 2000-х роках.

Росія намагається врятувати "Роскосмос". Після того, як Ілон Маск та його SpaceX залишили РФ без контракту з NASA, російське оборонне відомство замовило у "Роскосмоса" чотири важкі ракети "Ангара-А5", намагаючись таким чином врятувати власну космонавтику. Але реальність, яку в Росії "малюють", може виявитися набагато жорсткішою...

Ангара-А5
"Ангара-А5"

"Панцирь" не зміг. Тому на авіабазі На авіабазі Ель-Джуфра у Лівії були помічені ЗРК "Бук", які потрібні для "посилення протиповітряної оборони" сил Халіфа Хафтара. Детальніше про "іхтамнєтов" читайте в нашому матеріалі.

ЗРК
Скільки та яких саме "Буків" потрапили до Лівії невідомо

Гіркий досвід передбачає якісну роботу над помилками. Тому ми завжди звертаємо значну увагу на матеріали, які допомагають робити цю роботу над помилками – і робити її якісно. Пропонуємо ознайомитися зі слайдами з аналітичними доповідями,зробленими українськими та американськими військовими фахівцями. Тема – причина втрат бронетехніки наших Збройних Сил у війні з Росією у 2014-2016 роках.Втрати бронетехніки

Гарних вихідних!

Читайте також: Понад півтора мільярда рублів: стала відома ціна найпотужнішого російського ударного БПЛА (відео)