xcounter
#

Пригоди російських танків в Білорусі: деякі ешелони з технікою просто катаються "туди-сюди"

9047
Знищений російський Т-72Б3
Знищений російський Т-72Б3

Однак такі дивні рухи не означають, що РФ відмовилася від сценарію повторного вторгнення з Білорусі в Україну

Нещодавно ми розповідали про те, що російська армія активно перекидає ешелони зі своїми танками в Білорусі з північних та центральних областей на південь – поближче до кордонів з Україною.

Втім, як згодом відмітили у "Беларускі Гаюн", "маршрут" деяких з ешелонів виявився доволі дивним – вони деякий час простояли у місці прибуття, а згодом – без жодного розвантаження техніки – просто їхали назад.

Читайте також: Генштаб ЗСУ: Білорусь проводить підготовку до війни проти України - головні ознаки наступу
РФ білорусь танки зброя війна
Як ешелони з технікою РФ каталися по Білорусі. Інфографіка "Беларускі Гаюн"

Так, наприклад, ешелон "номер 1" (див. карту вище) 20 грудня зранку виїхав зі станції "Полонка" і вдень прибув на станцію "Лунинец". Простоявши там майже добу, без розвантаження поїхав назад в "Полонку". Ешелон перевозив, зокрема, 23 танки Т-80.

Водночас ешелон "номер 2" їхав із "Заслоново" в ту ж "Полонку" – виїхав зранку 20 грудня, коли приїхав у "Полонку" – простояв там близько 13 годин, і потім – знову ж таки, не розвантажуючись, поїхав назад у "Заслоново". Серед зброї, що перевозив ешелон – 31 танк Т-72Б3 і Т-80.

Такі дивні "рухи" російської техніки насправді важко пояснити – чи то хочуть заплутати або ж створити "ілюзію" напруги на північному кордоні України. Або ж банально перевіряють, як швидко можуть перекидати техніку у випадку "авралу".

РФ білорусь
РФ готує провокації в Білорусі, фото ілюстративне

Разом з тим, днями також повідомлялося, що РФ готує провокацію в Білорусі за допомогою "вагнерівців". І для цього пригнали аж 80-90 осіб з легкоброньованою та інженерною технікою в район села Крупейкі, що неподалік від кордону з Україною.

Читайте також: Три носії "Кинжалів" повернулися у Білорусь: скільки часу вони були в РФ