xcounter
#

Польща отримала перші Bayraktar TB2, вони будуть готові до бою вже за декілька днів

1432
Передача перших Bayraktar TB2 для збройних сил Польщі, 28 жовтня 2022 року, фото – Міноборони Польщі
Передача перших Bayraktar TB2 для збройних сил Польщі, 28 жовтня 2022 року, фото – Міноборони Польщі

Можливо, успіх цього проекту може "прокласти місток" до спільних з Україною робіт в сфері БПЛА

Збройні сили Польщі 28 жовтня 2022 року отримали перший комплект із 6 розвідувально-ударних безпілотників Bayraktar TB2 та 3 мобільних станцій управління, які служитимуть на 12-тій Базі безпілотних літальних апаратів, дислокованій у місті Мирославєц.

Окрім власне БПЛА, польські військові уже також отримали комплект запасних частин, діагностичну апаратуру та обладнання для наземного обслуговування.Обслуга цих комплексів пройшла повний курс навчання в Туреччині. Для досягнення повної боєготовності польським Bayraktar TB2 знадобиться лише декілька днів. Про це повідомляє прес-служба Міноборони Польщі.

Читайте також: Одна із країн НАТО віддала ЗСУ понад чверть своїх систем БМ-21 "Град" (фото)

На презентації перших "Байрактарів" для польської армії був присутній міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, і в своїй промові він поставив два акценти.

Перший – що лише поява Bayraktar TB2 в строю війська "дає істинну безпеку Польщі". З чого можна зробити припущення, що воєнно-політичне керівництво Польщі зацікавлене в перспективних проектах по БПЛА.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак під час передачі перших Bayraktar TB2, 28 жовтня 2022 року, фото – Міноборони Польщі

Блащак також "відпустив шпильку" в сторону парламентської опозиції, яка намагалась заблокувати угоду з Туреччиною по Bayraktar TB2 вартістю в 270 мільйонів доларів, називаючи її "занадто дорогою". Це свідчить, що воєнно-політичне керівництво Польщі навчилось долати "внутрішній опір", який може супроводжувати будь-які перспективні проекти по ударним чи розвідувальним безпілотникам.

Можливо, у цих двох моментах "криється місток", яким зможе скористатись Україна для реалізації взаємовигідних проектів по розвідувально-ударним безпілотникам, необхідних для остаточного розгрому рашистів.

Передача перших Bayraktar TB2 для збройних сил Польщі, 28 жовтня 2022 року, фото – Міноборони Польщі
Читайте також: Лукашенко натякає, що армія РФ може отримати "літаючу трубу" і "вертоліт-бомбовоз"