xcounter
#

Одна із країн НАТО віддала ЗСУ понад чверть своїх систем БМ-21 "Град" (фото)

6835
БМ-21 "Град", жовтень 2022 року, фото - АрміяInform
БМ-21 "Град", жовтень 2022 року, фото - АрміяInform

Машини могли надійти ще у квітні цього року, вони і досі працюють по рашистам

У відкритому доступі з’явилось фото, яке вказує – підрозділи реактивної артилерії Збройних Сил України використовують зокрема системи БМ-21 "Град", отримані від армії Польщі. Один із колишніх "польських" "Градів" був помічений поблизу лінії фронту, машина досі носить камуфляж від своїх попередніх власників. Про це йдеться в публікації польського порталу Defence24.

Автори видання наголошують, що офіційно про передачу системи БМ-21 "Град" від Польщі до України не оголошувалось. Фактично передача могла відбутись у квітні 2022 року, орієнтовна кількість переданих систем – до 20 одиниць.

Читайте також: Як ЗСУ використовуть трофейні Т-80 і "польські" Т-72 для оборони Бахмуту від рашистів

За даними The Military Balance, наприкінці 2021 року армія Польщі мала 179 реактивних систем залпового вогню, зокрема 29 машин RM-70, 79 систем WR-40 Langusta та 75 одиниць БМ-21 "Град". З цього випливає, що поляки могли передати ЗСУ понад чверть своїх наявних "Градів".

Автори Defence24 припускають, що ЗСУ використовували свої "польські" системи БМ-21 для "полювання" на рашистські "Гради", котрі в свою чергу ускладнювали контрбатарейну боротьбу нашій артилерії.

БМ-21 "Град" польської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Чому ЗСУ потрібні саме ATACMS, щоб "добити" склади БК рашистів на Херсонщині