xcounter
#

Поляки знайшли "пару в повітрі" для своїх танків Abrams: країна визначилася з вертольотами для сухопутних військ

9966
Поляки знайшли "пару в повітрі" для своїх танків Abrams: країна визначилася з вертольотами для сухопутних військ

Польща продовжує планувати закупівлі потужної зброї для своєї армії

Польща хоче закупити для свого війська сучасні американські гелікоптери. Про це у своєму акаунті у Twitter заявив міністр національної оборони країни Маріуш Блащак, повідомляє польське видання Defence 24.

"Ще одна гарна новина! Спрямували запит у США на придбання 96 гелікоптерів AH-64E Apache у останній версії Guardian для потреб авіації Сухопутних військ", – відзначив очільник оборонного відомства країни.

Читайте також: Російський "Панцирь" знову "в прольоті": у США погодили ракету Spike NLOS для гелікоптерів AH-64 Apache

Блащак відзначив, що цими гелікоптерами буде передусім оснащуватися 18-а "Залізна" механізована дивізія, оскільки вона також отримає танки Abrams, а "ці гелікоптери чудово з ними працюють".

Крім того, Apache також посилять й 1-у авіаційну бригаду сухопутних військ Польщі (до складу входять 49-а авіабаза та 56-а авіабаза), яка наразі має на озброєнні гелікоптери Мі-24, Мі-2 та W-3PL.

Зазначається, що угода стосовно закупівлі гелікоптерів також передбачатиме й передачу технологій, оскільки якщо буде закуплено одразу 96 гелікоптерів, їхнє повне обслуговування варто проводити в Польщі.

Блащак також звернувся до міністра оборони США Ллойда Остіна з проханням надати Польщі гелікоптери зі наявності армії США у лізинг на той час, поки будуть вироблятися машини за контрактом – не виключено, що Польща за цією схемою отримає гелікоптери у версії AH-64D, які згодом будуть модернізовані до AH-64E Apache Guardian.

AH-1Z Viper
AH-1Z Viper – вже колишній конкурент Apache у битві за польський контракт

Раніше Defense Express вже детально розповідав про гелікоптер, який обрали поляки – варто згадати, що конкурентом AH-64E Apache від Boeing був AH-1Z Viper від Bell, а загалом вибір Польщею гелікоптера на заміну радянським Мі-24 є доволі ілюстративним й безпосередньо для України.

Читайте також: Німеччина шукає заміну вертольотам Tiger, хоче купити Apache або AH-1Z Viper