xcounter
#

Поляки оцінили ефективність ПЗРК "Перун" під час війни в Україні: збиває і гелікоптери, й літаки

13585
Поляки оцінили ефективність ПЗРК "Перун" під час війни в Україні: збиває і гелікоптери, й літаки

І тому хочуть мати більше таких ПЗРК вже для власної армії

Міністерство оборони Польщі планує збільшити замовлення на переносні зенітно-ракетні комплекси "Перун" (Piorun) від компанії Mesko SA. Про це у Twitter повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак та представник Агенції з озброєння підполковник Кшиштоф Платек.

"Ми послідовно посилюємо протиповітряні можливості. Отримане замовлення на ракетні комплекси "Перун" буде збільшено, а поставки відбудуться найближчими роками. Це також дозволить забезпечити безперервність виробництва у нашій оборонній промисловості", – зазначає Блащак.

Читайте також: Ще раз про ПЗРК Grom та Piorun, і чим ці системи грізні для російських Ми-24, Ми-28 та Ка-52 (Оновлено)

Причин такого рішення дві, кажуть у польському виданні Defense24. По-перше, Польща хоче більше систем через те, що частина була поставлена Україні, а власне польські військові потребуватимуть більше таких ПЗРК з урахуванням чисельного розширення війська.

По-друге, у Польщі відзначають ефективність такого озброєння, підтверджену безпосередньо війною в Україні, де за допомогою ПЗРК "Перун" Силами оборони знищувалися російські гелікоптери та літаки, зокрема Мі-24 та Су-25 і навіть Су-34.

Читайте також: Не Grom, а новітній Piorun: Польща остаточно визначилася із ПЗРК, які отримає Україна