xcounter
#

Північна Корея дивує: своя майже "Армата", супер ракети і щось ще. Перший парадний показ нової зброї (фото)

Щоб усі боялись і не насміхались...
Новий танк КНДР на параді
Новий танк КНДР на параді
3919

Північна Корея 10 жовтня провела масштабний військовий парад, відсвяткувавши 75-років правління Трудової партії. Дещо новеньке на цьому корейському Discovery справді було.

Парад у честь 75-річного правлення ТПК лідер Північної Кореї вирішив зробити опівночі. Напевно, щоб все виглядало ефектніше.

Усі на параді і на трибунах були без захисних масок, бо як сказав у своій урочистій промові Кім Чен Ин від ковіду-19 у країні ніхто не вмер: "Ми стримали страшну хворобу, яка вирує на планеті. Це означає, що ми стримаємо і будь-якого ворога".

Читайте також: Танк БМ "Оплот": чому він був крутим. І яким буде?

За цим військовим парадом у Північній Кореї уважно спостерігали аналітики по усьому світу. Очікувалось, що КНДР продемонструє зразки нової стратегічної зброї. "Бряцання мечами" - навіть у парадному форматі - один із перевірних способів корейського керівництва нагадувати про себе оточуючим країнам, а особливо - Сполученим Штатам.

Сподівання справдились. Дещо новеньке лідер КНДР Кім Чен Ин дійсно показав.

Найбільший сюрприз параду у Північній Кореї - нова МБР на базі Hwasong-15 (індекс Hwasong-16) на велетенськму шасі з 11 вісями.

МБР Hwasong-16
Нова МБР Hwasong-16

Також вперше було продемонстрована нова балістична ракета Pukguksong-4А для застосування з підводного човна. Помітно, що фюзеляж ракет намотаний з вуглецевої нитки - достатньо сучасна технологія, яка опанована у КНДР, ймовірно, за допомогою КНР.

Pukguksong-4А
Нова балістична ракета для підводного човна Pukguksong-4А

Прокотили на параді і попередній "привіт ворогам нації", балістичну ракету для застосування з підводного човна Pukguksong-3. Дальність пуску - до 2000 км.

Pukguksong-3
Балістичні ракети для застосування з підводного човна.

Ще одна "родзинка-новинка" військового параду - новий танк на семикатковій платформі. Новий зразок був показаний у складі цілої роти.

З усіма наворотами супер-сучасного танку: з купою приладів комплексу управління вогнем, з ПТКР на башні, системою постановки димових завад і навіть гратчастими захисними екранами. Як кажуть, все що треба...

Новий танк КНДР на семикатковій платформі. Ну, і чим не "Армата"?

Також було продемонстровано значий арсенал ракетних систем різного гатунку - від оперативно-тактичних комплексів різної дальності, до РСЗВ та мобільних ПТРК на базі БТР 6х6.

Балістична ракета Pukguksong-2 має дальність пуску до 1200 км. Для Pukguksong-2 була сконструйована пускова установка на гусеничному носії з використанням ходової частини танка Т-62. Було використано шасі із вісьмома парами опорних катків (танк має п'ять), і вони розташовані дуже близько один до одного.
Північнокорейський ATACMS. Корейці скопіювали форму американської ракети. Стартовий контейнер має форму кубу із зовнішніми ребрами, нагадує рішення, якому віддають перевагу китайські конструктори. Ходова платформа використовує елементи шасі північнокорейських танків, тобто варіанти Т-55 / Т-62.
На фото зверху - корейський "Іскандер/Kimskander" на базі мобильної гусеничної платформи від ЗРК С-300В, знизу - звична колісна версія. На сьогодні підтверджено пуски трьох ракет цього типу 4 та 9 травня 2019 р. Максимальна дальність пуску становила приблизно 420 км.
ПТРК на базе БТР 6х6
"Бряцання мечами" - навіть у парадному форматі - один із перевірних способів корейського керівництва нагадувати про себе оточуючим країнам
Читайте також: 130 мм смерті: Rheinmetall показала вбивцю російської "Армати" (відео)