xcounter
#

Пішов у серію ще один боєприпас для Bayraktar TB2: чи отримають ЗСУ цю "новинку" для своїх "пташок"

13774
Пішов у серію ще один боєприпас для Bayraktar TB2: чи отримають ЗСУ цю "новинку" для своїх "пташок"

Bayraktar TB2 отримає доволі легкий та компактний боєприпас

Туреччина розпочала масове виробництво свого новітнього мініатюрного боєприпасу Bozok з лазерним наведенням, розробленого для безпілотних літальних апаратів. Про це повідомляє видання Daily Sabah з посиланням на офіційного представника компанії-виробника.

Bozok
Новітній боєприпас Bozok для безпілотників

Рішення про серійне виробництво боєприпасу було прийнято після того, як Bozok успішно пройшов декілька вогневих випробувань.

Читайте також: Куди зникли відео з Bayraktar TB2: чи вдалося рашистам знищити ці "бойові пташки"

Зазначається, що у "фінальній" версії боєприпас отримав "ще більш ефективну боєголовку" а також збільшений радіус дії – хоча офіційна дальність цього боєприпасу зафіксована як 15 км, у матеріалі зазначається, що під час одних з випробувань боєприпас "пройшов понад 15 км".

Зрештою, як стверджує менеджер компанії Tubitak SAGE Гюркан Окумуш, розробники будуть прагнути збільшити радіус дії цього боєприпасу.

Точність наведення боєприпасу Bozok досягається за допомогою напівактивної лазерної ГСН. Також зазначається, що Bozok має "легшу компактнішу конструкцію у порівнянні з MAM-L, який активно використовується турецькими безпілотниками".

Для порівняння – вага Bozok становить 16 кг, діаметр боєприпаса – 120 мм, довжина – 80 см, тоді як в MAM-L ці показники становлять 22 кг, 120 мм та 1 м відповідно.

Чи отримають наші Bayraktar TB2 новий боєприпас – наразі точно не відомо. Однак у тексті є й такий "спойлер" – менеджер компанії Tubitak Sage, яка виробляє цей боєприпас, зауважує, що "розпочато масове виробництво боєприпаса" і додає, що "поставки розпочнуться партіями".

Читайте також: Бійці ЗСУ натякнули, що нищать Т-72 рашистів на Донбасі з Bayraktar TB2: пряме влучання та детонація боєкомплекту