xcounter
#

Під обстрілами танків та ПТРК: як турецький Kirpi "прижився" у ЗСУ і допомагає нищити рашистів

15611
Kirpi у ЗСУ. Фото: АрміяInform
Kirpi у ЗСУ. Фото: АрміяInform

Українські військові розповіли про турецькі бронемашини на полі бою

Збройні Сили України на полі бою активно використовують низку бронеавтомобілів, поставлених у рамках оборонної допомоги від різних країн. Один з них – це MRAP Kirpi від турецької компанії BMC. Про те, як ця машина допомагає ЗСУ нищити рашистів, розповідають у телерадіостудії МОУ "Бриз".

Бронемашина Kirpi доволі сучасна – була розроблена за стандартами НАТО і стала на озброєння турецької армії у 2014 році. Це важкий бронетранспортер класу MRAP із захистом від мін і засідок, призначений для транспортування особового складу. Забезпечує захист від бронебійних снарядів, мін, саморобної вибухівки та інших балістичних загроз до STANAG 4569 рівня 3.

Читайте також: Туреччина має покупця на свою ракетну систему, що б’є на 280 км вдвічі потужніше за ATACMS, і це не Україна

Kirpi
Kirpi в ЗСУ, фото ілюстративне
ЗСУ мають на озброєнні вже 50 таких машин, які беруть активну участь у бойових діях, і найближчим часом повинні отримати ще 150 бронетранспортерів Kirpi

. Відгуки про ці машини – позитивні.

"Вони добре себе проявили. Ми за допомогою цих машин вели наступальні дії. Вони зарекомендували себе на "відмінно". Були моменти, коли були обстріли і з танка, і з ПТРК – машини витримали", – розповідає військовослужбовець Антон.

Наші військові швидко засвоїли цю машину, вона зручна та проста в експлуатації. Окремо відзначають ефективність 12,7-мм кулемета M2 Browning – під час навчань стріляли на відстань у 600-800 м у русі. "Кулемет найкращий, я вважаю. Він ефективний, головне його розуміти", – каже військовослужбовець Віталій.

Читайте також: Туреччина показала корвет "Гетьман Іван Мазепа" для ВМС України (фото)