xcounter
#

Під Києвом ворог відходить для перегрупування, поки в Білорусі рашисти продають паливо за горілку

3004
Під Києвом ворог відходить для перегрупування, поки в Білорусі рашисти продають паливо за горілку

Ворог намагається перегрупувати сили для того, щоб поновити наступ

Розбившись об оборону та відкотившись під контратаками українських захисників під Києвом, рашисти почали відводити частину угрупувань від столиці.

Зокрема, за даними Генерального штабу ЗСУ, проводиться перегрупування окремих підрозділів 35-ї загальновійськової армії Східного воєнного округу, які відведено в район Чорнобиля. Надалі вони мають відійти до Білорусі де будуть намагатися відновити боєздатність.

Читайте також: Як росіян готують до хімічної чи ядерної атаки проти України

Водночас у самій Білорусі у військових колонах армії РФ відзначаються непоодинокі факти, коли рашисти міняють у місцевих паливо та провізію на спиртні напої.

Щодо східного напряму, то наступ ворога з напряму Броварів - зупинено, ворог перейшов до оборони. Після успішних контратак ЗСУ в районах населенихпунктів Лук’янівка та Рудницьке, підрозділи зі складу БТГр 30-ї окремої мотострілецької бригади зазнали значних втрат та відійшли у район населених пунктів Піски та Нова Басань.

Водночас для поповнення втрат ворог намагається протягти колони у напрямках населених пунктів Великий Самбір, Дептівка, Голінка та напрямку на Дубов’язовку на Сумщині. Для їх прикриття з повітря використовуються вертольоти.

Читайте також: Азербайджан ввів війська в Карабах, з якого Кремль забрав "миротворців" на війну проти України
ТЕГИ Війна