xcounter
#

Під Донецьком ЗСУ успішно контратакували та вичавили ворога з позицій: у рашистів відчувається брак танків

12332
Для відбиття ворожих штурмів традиційно головну роль відіграє артилерія (фото: ГШ ЗСУ)
Для відбиття ворожих штурмів традиційно головну роль відіграє артилерія (фото: ГШ ЗСУ)

У 30 безрезультатних штурмах лише в одному ворог застосував танки у кількості двох одиниць

Бійці Збройних Сил України провели ряд успішних контратакувальних дій на Донецькому напрямі та змусили армію РФ відступити з деяких позицій. Наразі українські військові закріпились на нових рубежах та здійснюють їх укріплення для подальших оборонних дій.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський. І хоча він не назвав райони, де саме вдалось відтіснити ворога, було зазначено, що за минулу добу армія РФ намагалась атакувати у районі населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка та Карлівка, які були спинені ефективним артилерійським вогнем, у результаті якого ворог зі значними втратами відійшов.

Читайте також: В "Орлан-10" та ракетах знайшли комплектуючі зі Швейцарії, взяті з машин та електровелосипедів – ЗМІ

ситуація на донецькому напрямі на 1 квітня
Ситуація на донецькому напрямі на 1 квітня за даними спільноти DeepState
Також була наведена статистика, за якою за минулі 24 години рашисти здійснили 30 штурмів, з яких 10 у нічний час, які не досягли результату. При цьому лише один з них був підкріплений танками у кількості двох одиниць. Така ситуація, коли на 30 штурмів знаходиться лише два танки для однієї атаки - доволі показово. Й за одно пояснює причину перекидання Т-62 саме під Донецьк, що було помічено у середині березня.

Водночас за наведеною інформацію ворог концентрує бронетехніку у в районі населеного пункту Верхньоторецьке, на виступі, який нависає з півночі над Авдіївкою.

ситуація на донецькому напрямі на 1 квітня
Район поміченої концентрації бронетехніки у районі Авдіївки, ситуація на фронті за даними спільноти DeepState

У зв'язку з цим Олексій Дмитрашківський зазначив, що очікується активізація противника з цього напряму, при цьому помічено активне використання ворогом авіації. І окрім штурмовиків Су-25, ворог застосовує відносно застарілі для РФ машини - фронтові бомбардувальники Су-24, а також вертольоти Ми-8 та Ми-24, а не Су-34 та Ка-52 з Ми-28.

Читайте також: Жарт на 1 квітня вийшов з-під контролю: чому F-22 Raptor для Польщі за долар це гумор і що з Rosomak для України