xcounter
#

Модернізовані Т-62 доїхали до Донецька: кількість раритетів у армії РФ все збільшується

6137
Т-62 після модернізації
Т-62 після модернізації

Потроху кількість Т-62 у строю рашистів збільшується, а використовувати їх починають й не тільки на "другорядних" для РФ ділянках фронту

Чергова партія з модернізованих Т-62 була помічена поблизу Донецька, відповідне відео, як мінімум, з двома машинами потрапило у мережу.

На ньому танки перевозяться на тралах, а встановлений на верхній лобовій деталі блоки динамічного захисту "Контакт", свіжа фарба та маркування для перевезення залізницею вказують на те, що вони відносно нещодавно прибули з заводу.

Читайте також: Яка проблема може загальмувати збільшення виробництва 155-мм боєприпасів аж на три роки

Скоріш за все ці машини призначені для підрозділів так званого 1-го армійського корпусу у підрозділах якого вже було помічено використання цих машин. І якщо раніше поява Т-62 сприймалась, як ситуаційне рішення з метою латання дірок на другорядних для РФ ділянках фронту, то тепер ці машини направляються й на головні напрями.

Зокрема вперше Т-62 з'явились на фронті ще минулого року у незначній кількості й для озброєння таких "добровольчих" другорядних підрозділів, як "осетинський батальйон "Аланія", який діяв у Херсонській області. Також їх надавали й таким підрозділам, як "казачий загін "Дон".

Водночас використання Т-62 на більш важливих ділянках для РФ було епізодичним. Зокрема у червні ці танки у незначній кількості були помічені поблизу Сєвєродонецька. Але активний брак танків означає, що для РФ перехід на активне використання раритетної техніки стає вже нормою та невідворотною тенденцією.

Читайте також: Що ще окрім Т-62, БТР-50 може дістати РФ зі своїх запасів