xcounter
#

Перші фото нової 122-мм системи "Спека", комічна аварія Су-35С та вбивця ЗРК С-400: події тижня від Defense Express

23256
Проліт пари Су-24М, фото - прес-служба 7 бригади тактичної авіації
Проліт пари Су-24М, фото - прес-служба 7 бригади тактичної авіації

Перші фото нової 122-мм вогнеметної системи "Спека", вбивця російських ЗРК С-400 та комічні подробиці аварії на Сахаліні винищувача Су-35С – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

"Вбивця російських ЗРК С-400"

ВМС США під час випробувань, що відбулися 19 липня 2021 року, вперше запустили удосконалену протирадіолокаційну керовану ракету підвищеної дальності AGM-88G AARGM-ER з винищувача Boeing F/A-18 Super Hornet.

Читайте також: МіГ-29 Повітряних Сил України перехопив літак Ан-2 контрабандистів
Ракета AARGM-ER  винищувач F-18
Запуск ракети AARGM-ER з винищувача F-18 був успішним

Зазначається, що випробування з бойовою стрільбою "підтвердили загальну інтеграцію системи, роботу ракетного двигуна тощо". Відомо, що наразі запланована серія додаткових випробувань цієї розробки.

Ракета AARGM
Еволюція ракети AARGM до версії ER

Ракета AARGM-ER призначена для знищення ворожих радарів, генераторів перешкод та радіопередавачів – тобто, вона має "засліпити" противника та позбавити його можливості "спілкуватися". В американських та російських ЗМІ цю ракету вже назвали "вбивцею ЗРК С-400".

Розвідники Су-24МР у повітрі

7-ма Старокостянтинівська бригада тактичної авіації імені Петра Франка, яка озброєна бомбардувальниками Су-24М та розвідувальними літаками Су-24МР, провела нову льотну зміну.

Су-24
Із 2014 року оборонна промисловість повернула в стрій сім літаків Су-24

Як розповідає прес-служба бригади, під час цієї льотної зміни пілоти підтримували досягнутий рівень натренованості при польотах на бомбардувальниках Су-24М та розвідниках Су-24МР. Також – виконували польоти в складі ланок та пар на тих же Су-24М та Су-24МР.

Тут варто наголосити на таких речах. Перше – Повітряні Сили України уже вдруге за останні два тижні піднімали у повітря літаки-розвідники Су-24МР.

Су-24М
Літаки Су-24М на наземній стоянці, фото - прес-служба 7 бригади тактичної авіації

Друге – якщо опиратись на джерела відкритої інформації, за поточний рік Повітряні Сили України як мінімум чотири рази виконали групові польоти на бомбардувальниках Су-24М.

Швидкість і вогонь

На ХКБМ ім. Морозова завершили роботи з інтеграції пускової нової системи зброї з базовою платформою, під яку вона створювалась - це тактична колісна бойова машина 4х4 "Дозор-Б". Редакція Defense Express отримала перші фото цієї нової розробки, яка здійснюється за ініціативи ДК "Укроборонпром".

Вогнеметна система
Легка мобільна вогнеметна система "Спека" на базі ТКБМ "Дозор-Б"

Основними виконавцями робіт зі створення першої вітчизняної легкої вогнеметної системи на базі шасі "Дозор-Б" є декілька підприємств, що входять до складу концерну "Укроборонпром". Головний виконавець та інтегратор - ХКБМ ім. Морозова, яке власне є розробником "Дозору".

вогнеметна система
Легка мобільна вогнеметна система "Спека" на базі ТКБМ "Дозор-Б"

Інші ключові партнери проєкту - це ДП "Шепетівський ремонтний завод", яке відповідає за пакет направляючих для малогабаритної системи запуску нових боєприпасів та ДАХК "Артем" - безпосередній розробник та виробник нових засобів враження. Інші подробиці про проєкт – у матеріалі Defense Express.

Найкращий винищувач для України

Під час вибору нового винищувача, а точніше - багатоцільового літака тактичної авіації, необхідно користуватися не застарілими методами порівняння, а комплексним підходом.

На цьому наголосив ексочільник ДП "Антонов" та голова правління британсько-української компанії Air combat evolution Олександр Лось в інтерв'ю Defense Express.

F-15EX
Повітряні сили України мають отримати новий літак

Він також назвав і найкращого кандидата на заміну радянським Су-27 та МіГ-29 - які є основною вітчизняних повітряних сил та пояснив, чому шлях модернізації цих літаків - безперспективний. Деталі – в матеріалі Defense Express.

Пілот вистрибнув, літак полетів

Стали відомі нові курйозні подробиці інциденту з Су-35С зі складу 23-го винищувального авіаційного полку ВКС Росії на летовищі Комсомольська-на-Амурі. Винищувач розбився на Сахаліні 31 липня.

Су-35
Багатоцільовий винищувач Су-35

Спочатку було офіційне повідомлення, яке у викладенні РИА "Новости" виглядало так. Багатоцільовий винищувач Су-35С для виконання планових навчально-тренувальних польотів вилетів з аеропорту Дзёмги у Комсомольську-на-Амурі. Через чотири хвилини у машини відмовив двигун.

Льотчик катапультувався, був оперативно знайдений пошуковою групою і доставлений на аеродром базування. Загрози здоров'ю пілота немає. Сам літак впав десь у Охотському морі.

Винищувачі ВПС РФ
Демонстрація роботи системи відстрілу теплових пасток екіпажами російських Су під час показових польотів

Але насправді все було набагато цікавіше і зовсім по-інакшому. Як саме – розповідає Defense Express.

Гарної неділі!

Читайте також: Російські окупанти в Криму знайшли "дірку" в своїй ППО, радянська "Оса" дублюватиме "Панцырь"