xcounter
#

МіГ-29 Повітряних Сил України перехопив літак Ан-2 контрабандистів

6334
Літак МіГ-29УБ виконує зліт, фото ілюстративне
Літак МіГ-29УБ виконує зліт, фото ілюстративне

Перехоплення виконував винищувач, що належить до складу 204 Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна

Сьогодні, 7 серпня о 7.30 ранку на кордоні України з Румунією літак МіГ-29 Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна здійснив перехоплення цивільного літака типу Ан-2, який порушив повітряний кордон України та виконував політ із порушенням міжнародних норм.

Про це сповістила прес-служба Командування Повітряних Сил ЗС України.

Читайте також: Російські окупанти в Криму знайшли "дірку" в своїй ППО, радянська "Оса" дублюватиме "Панцырь"
Винищувач МіГ-29 із складу 204 бригади виконує зліт, фото ілюстративне

Зазначається, що МіГ-29 здійснив супроводження порушника до аеродрому в Коломиї з примусовою його посадкою. До місця події одразу прибули правоохоронні органи для встановлення осіб та з’ясування обставин.

МіГ-29УБ із складу 204 бригади тактичної авіації готується до злету, фото ілюстративне

Водночас, як розповіла прес-служба Держприкордонслужби України, цей посаджений Ан-2 належав контрабандистам. Ці зловмисники, за попередніми висновками силовиків, використовували "кукурузник" для логістичних "схем" по контрабанді цигарок в Румунію.

Оперативні співробітники Держприкордонслужби та військовослужбовці спецпідрозділу ДОЗОР затримали чотири особи, відкрите кримінальне провадження за ст.334 (ККУ Порушення правил міжнародних польотів).

Пара винищувачів МіГ-29 із складу 204 бригади тактичної авіації, фото ілюстративне

Як розповідав Defence Express, 14 липня цього року 204 Севастопольська бригада тактичної авіації імені Олександра Покришкіна провела планову льотну зміну по захисту повітряного простору зокрема на кордоні з Білоруссю.

Молоді пілоти бригади - виконували польоти парами та вдосконалювали льотний вишкіл на бойове застосування вночі. Більш досвідчені пілоти із складу бригади – вдосконалювали ведення виконання простого та складного пілотажу, у бойовому маневруванні парою, у веденні повітряних боїв та атаки наземних цілей.

Пілоти Повітряних Сил України готові використати свої МіГ-29 для різного роду завдань

Читайте також: Повітряні Сили України на кордоні з Білоруссю отримали автоматизовану систему "Ореанда"