xcounter
#

​Пентагон роликом закликав йти до космічних військ на фоні саркастичного серіалу від Netflix

489
​Пентагон роликом закликав йти до космічних військ на фоні саркастичного серіалу від Netflix

Космічні сили США оголосили набір рекрутів та випустили спеціальний рекламний ролик

Нещодавно створені космічні сили США оголосили про перший набір до своїх лав та випустили перший рекламний ролик для заманювання рекрутів.

30-секундне відео, яке завершується словами: "можливо ваша ціль на цій планеті не на цій планеті", показує основні напрями роботи нового роду військ. Наприклад, у ролику демонструються військові супутники та космічні кораблі, робота на орбіті та секретний X-37B.

Читайте також: ​Космічна криза Кремля: як Ілон Маск підписує вирок "Роскосмосу"

Космічні сили США стали окремим родом військ наприкінці 2019 року, коли були відокремлені від повітряних сил. Загальна чисельність нових військ зараз визначена на рівні 16 тисяч військових. З першого травня 2020 року пройшов перший етап відбору діючих пілотів повітряних сил США, під час якого було отримано декілька сотень заявок.

X-37B
Точні задачі та можливості X-37B досі нерозголошені

Зазначимо, що рекламна компанія космічних військ майже співпала у часі із виходом комедійно-саракстичного серіалу "Space Force" від Netflix, прем’єра якого запланована на кінець травня. В ньому буде показана нелегка доля військових новоствореного роду військ перед якими поставлена задача повторити висадку на Місяці та забезпечити перевагу США у космосі.

На нещодавній онлайновій прес-конференції американські журналісти вже намагались іронізувати з такого збігу обставин, проте очільник космічних сил США Джон Рэймонд зазначив, що космічні війська стають реальністю. Та покепкував у відповідь, порадивши актору Стіву Кареллу, який по суті грає його у серіалі, підстригтися для більшої схожості.

Джон Рэймонд та Стів Карелл
Генерал Джон Рэймонд та актор Стів Карелл

"Він виглядає дуже кудлатим, якщо хоче зіграти шефа Космічних сил", - зазначив "чотирьохзірковий" генерал.

Нагадаємо, що у квітні 2020 року президент США Дональд Трамп підписав указ, який дозволяє добувати на Місяці ресурси виключно в інтересах Штатів, чим перекреслив міжнародний договір 1979 року, яким супутник Землі та його ресурси визначався, як надбання всього людства.

Читайте також: ​У Росії заморозили космічну програму "Морський старт", яку помпезно купили в США