xcounter
#

Пентагон офіційно створив "групу з НЛО", яка буде займатись національною безпекою

391
У офіційній термінології США тепер замість UFO використовується UAP
У офіційній термінології США тепер замість UFO використовується UAP

​​Міністерство оборони США створило оперативну групу з вивчення НЛО - UAPTF (Unidentified Aerial Phenomena Task Force)

Після підтвердження достовірності розсекречених відео з НЛО, Пентагон створив спеціальну оперативну групу - UAPTF. Офіційне повідомлення про створення такої групи було оприлюднено на сайті Міністерства оборони США.

"Міноборони США створило UAPTF для того, щоб краще зрозуміти природу невідомих повітряних явищ (ориг. - Unidentified Aerial Phenomena). Задача цільової групи - виявляти, аналізувати та каталогізувати всі випадки виявлення таких явищ, які потенційно можуть загрожувати безпеці США", - повідомляється у повідомленні.

Читайте також: Що таке "зомбі"-ракети і навіщо вони американцям

Пентагон

Пентагон зробив акцент, що головна задача - ідентифікація НЛО

Як підкреслено у зверненні, Міністерство оборони та військові відомства дуже серйозно сприймають будь-які вторгнення несанкціонованих літальних апаратів у повітряний простір країни і вивчають кожен звіт.

"Сюди входить дослідження вторгнень, які спочатку повідомляються як невідомі повітряні явища, коли спостерігач не може відразу визначити, що він чи вона спостерігає", - наголошено у повідомленні.

Таким чином у США підкреслили, що будь-яке невідоме повітряне явище, це в першу чергу саме невідоме явище, яке спершу потрібно ідентифікувати та пояснити, а не вважати "космічним кораблем прибульців".

Falcon 9
Деякі з НЛО - звичайні явища, природа яких невідома широкому колу суспільства (на фото - маневр ракети Falcon 9 у верхніх слоях атмосфери)

Водночас створення цієї групи, яка отримала офіційне фінансування після затвердження у сенаті США, говорить про дійсний розгляд Пентагоном подібних явищ, як загроз для національної безпеки. В першу чергу - як появу над оборонними об’єктами США літальних апаратів, які "мають відношення до вороже налаштованих іноземних країн".

Зокрема, голова спеціального комітету по розвідці сенату США Маркро Рубіо заявив, що головна місія UAPTF встановити хто несе відповідальність за появу невідомих повітряних явищ та висловив надію, що "китайці, росіяни або будь-який інший противник не здійснили вагомого технологічного стрибка".

Нагадаємо, що проблема НЛО, яка з 50-х років минулого сторіччя створила навколо себе цілий культурний пласт, отримала несподіване підживлення у квітні 2020 року. Тоді Пентагон офіційно підтвердив справжність трьох відео, знятих військовими у 2004 та 2015 роках, на яких зображені НЛО.

Читайте також: Як США двічі за один день налякали Росію своїми ракетами