xcounter
#

Пентагон підтвердив достовірність відеофрагментів з НЛО (відео)

727
Пентагон підтвердив достовірність відеофрагментів з НЛО (відео)

Міноборони США офіційно підтвердило достовірність трьох розсекречених відео, що показують загадкові "непізнані повітряні явища"

Як вже повідомляв раніше американський телеканал CNN у вересні 2019 року представник департаменту ВМС США по інформаційній війні Джо Градішер підтвердив, що на оприлюднених в мережі відео зображені "непізнані повітряні явища".

Нагадаємо, мова йде про невеликі відеофрагменти 2004 року, на яких показано зіткнення двох американських винищувачів з невідомим об’єктом біля Сан-Дієго, і двох аналогічних роликах з кодовою назвою GO FAST (2015 року), опублікованих групою дослідників To The Stars Academy of Arts & Science у 2017-2018 роках.

Читайте також: США розгортає новітні F-35 під боком у Росії: у зоні контролю Арктика та Камчатка

За словами представниці Пентагону Сью Гоф, уряд прийняв рішення офіційно підтвердити достовірність цих відео задля того, щоб "прояснити будь-які ілюзії громадськості про те, чи були поширювані кадри реальними".

"Після ретельного аналізу департамент встановив, що санкціонований випуск цих розсекречених відеороликів не перешкоджає будь-яким подальшим розслідуванням військових вторгнень у повітряний простір з боку невстановлених осіб", — зазначила Гоф.

У 2007-2012 роках Пентагон вивчав підозрілі зіткнення пілотів з невідомими об’єктами в рамках секретної програми. Вона була запущена за вказівкою колишнього сенатора з Невади Гаррі Ріда та закрита з тієї причини, що були інші програми, що вимагали фінансування.

Коментуючи офіційну публікацію цих записів, Рід зазначив, що радий цьому. Також він наголосив, що цей крок тільки "торкається поверхні" дослідження та доступних матеріалів про непізнані літаючі об’єкти.

"США мають серйозно та науково поглянути на це і будь-які потенційні наслідки для національної безпеки", — написав сенатор в Twitter.

Читайте також: З підозрою на зброю: США посилили контроль над експортом продукції подвійного призначення до Китаю