xcounter
#

Пентагон дав відсіч головній зброї Шойгу, "паперові" перемоги на HIMARS не діють

2947
Пентагон дав відсіч головній зброї Шойгу, "паперові" перемоги на HIMARS не діють

У США спростували "переможні" заяви очільника російського оборонного відомства

Пентагон у вівторок, 2 серпня, спростував заяви міністра оборони РФ Шойгу про знищення шести американських РСВЗ HIMARS в Україні. Про це повідомляє видання Reuters.

"Ми знаємо про ці останні заяви міністра Шойгу, і вони знову явно неправдиві", – заявив виконувач обов’язків речника Пентагону Тодд Бріссіл про "паперові" фейкові перемоги очільника російського оборонного відомства.

Читайте також: Рашисти вирішили сховати свої ешелони зі зброєю від HIMARS, однак провалили "випробування" нового захисту
himars
Ракетна система HIMARS, фото ілюстративне

Він також додав, що українські військові "з нищівною точністю та ефективністю" використовують кожну "з повністю врахованих високоточних ракетних систем".

Те, що українські війська за понад місяць застосування не втратили жодної ракетної системи HIMARS підтвердив і командувач військ ОК "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук в інтерв’ю виданню Tablet.

"Ми ще не втратили жодної системи HIMARS. Це демонструє, наскільки добре та швидко ми навчилися їх використовувати. Навіть американці здивовані тим, наскільки ефективно ми використовуємо систему. Бо кожна ракета потрапляє у ціль.

Так, за словами Ковальчука, союзники побачили "величезну економічну ефективність" у використанні ракетних систем HIMARS: "Кожна випущена ракета знищує у багато разів більше своєї вартості у російській техніці чи боєприпасах".

Нагадаємо – вчора, 2 серпня, міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що військами РФ було знищено п’ять пускових установок Harpoon, шість ракетних систем HIMARS, 200 ракет до них та 33 гаубиці M777, водночас жодних доказів щодо реального знищення Harpoon чи HIMARS, а також десятків M777 у міноборони РФ вирішили не надавати.

Читайте також: Боєприпаси на 550 млн доларів: питання можливої нестачі ракет до HIMARS знімається