xcounter
#

Окупований Севастополь атакували дрони: рашисти говорять про масовану атаку з моря та повітря

5090
Окупований Севастополь атакували дрони: рашисти говорять про масовану атаку з моря та повітря

Атака на головну військову базу РФ у поки що окупованому Криму тривала чотири години

Сьогодні вночі, 16 липня, головну базу Чорноморського флоту РФ у поки окупованому Севастополі атакували повітряні та надводні дрони-камікадзе. Атака була комбінована й тривала з 1 години ночі до 5 години ранку.

За повідомленнями місцевої окупаційної влади до атаки було залучено мінімум сім повітряних та два надводні дрони-камікадзе. Звісно, рашисти декларують, що всі вони були знищені - два повітряних дрони нібито збито, ще п'ять "пригнічено засобами РЕБ", а морські дрони знищені на зовнішньому рейді.

Читайте також: Найбільший десантний корабель РФ замість піти вслід за "Москвою" працює як паром біля "Кримського мосту"

До цієї бравурної статистики так званий "губернатор Севастополя" Михаіл Развожаєв додав: "наголошую, жодні об'єкти ні в місті, ні в акваторії - не постраждали".

Але маємо зазначити, що формулювання "пригнічено засобами РЕБ" у РФ активно використовується у випадку, коли дрони уражають наземні об'єкти. Й саме таке формулювання офіційно було використано під час атаки втаємничених дронів по "Рубльовці" у травні.

Місцеві рашиські ЗМІ також додали деякі деталі самої атаки. Мовляв, нібито перші повітряні дрони-камікадзе були збиті ЗРК "Тор" та "стрілецьким загоном" у районі мису Херсонес, деякі пригнічені РЕБ у районі Балаклави, деякі збиті у Козачій бухті та ще один біля мису Манганарі.

Але коли мова йде про миси Херсонес та Манганарі, а також Козачу бухту, то фактично називається один й той самий район, де розташовані військові об'єкти та вже уражений у квітні нафтоперевальний портовий термінал. Й можливо, що за повідомленням від рашистів про "збиття" криється дещо інше.

Відносно надводних дронів, то рашисти декларують, що вони були уражені й вибухнули у 100 метрах від бонових загороджень. Але на оприлюдненому відео цей момент не зафіксований.

Читайте також: Словенія готова купити в Німеччини за понад $200 мільйонів ЗРК, який на 100% показав себе в ЗСУ