xcounter
#

Окупанти вироблятимуть БМП "Манул" з "безпілотною" баштою: чим відрізняється від БМП-3

9070
Російська перспективна БМП "Манул", ілюстративне зображення з відкритих джерел
Російська перспективна БМП "Манул", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Можливо, це означатиме зокрема відмову армії РФ від проекту важкої БМП "Курганец"

Пропагандисти країни-агресора заявляють, що рашистський "Курганмашзавод" заявив про намір уже в 2023 році почати серійне виробництво бойової машини піхоти "Манул", яку можна назвати вдосконаленою версією БМП-3. Новина цікава тим, що ще у серпні 2022 року керівництво "Курганмашзаводу" заявляло про те, що на доопрацювання проекту БМП "Манул" їм знадобиться ще три роки.

Ну а тепер же росіяни говорять, що планують використовувати БМП "Манул" не тільки в "лінійній" версії для мотострілецьких частин, але й також – як базу для різного роду спеціалізованих машин. Що заодно ставить питання про перспективи проекту важкої БМП "Курганец", для якої власне така ніша й передбачалась.

Читайте також: Рашисти думають, що якщо дослідну РСЗВ "Кама" переназвати на "Сарма", то краще "продаватиметься"
Російська перспективна БМП "Манул", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Бронемашина "Манул" має наступні відмінності від свого попередника БМП-3. Силову установку перенесли з корми в носову частину, і заодно поставили потужніший двигун УТД-32 на 660 кінських сил, який дає швидкість руху в 70 км/год під час руху по шосе. Найбільш помітні зміни стосуються озброєння – на БМП "Манул" використана "безпілотна" башта з 30-мм автоматичною гарматою, кулеметом калібру 7,62 мм та ПТРК "Корнет".

Яким може бути обсяг виробництва БМП "Манул" в нинішньому стані рашистського ВПК, поки невідомо.

Російська перспективна БМП "Манул", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Раніше росіяни заявляли, що в І кварталі 2023 року армія РФ отримала аж 100 одиниць БМП-3. Але далі треба зробити поправку на те, що за час повномасштабного вторгнення цикл виробництва БМП-3 на потужностях того ж "Курганмашзавода" виріс з 9 до 12 місяців. І у вказані вище 100 машин точно входять ті "вироби", які мали бути поставлені в армію РФ ще в 2022 році насправді.

Раніше Defense Express розповідав про те, що росіяни вирішили відновити проект САУ "Пат-С" на шасі БМП-3, яким займається той же "Курганмашзавод". Також - про те, що окупанти й далі не полишають плани по "роботизації" серійної версії БМП-3.

Дослідний зразок САУ 2С18 "Пат-С" на шасі БМП-3, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Чому РФ в 2022 році не стала відновлювати комплекс "Ока", і чим він відрізнявся від ОТРК "Искандер"