xcounter
#

Одна з країн провела "прощальні" стрільби зі своїх винищувачів F-4 Fantom ракетами AGM-142 Popeye​

7226
Фото ілюстративне, джерело — Republic of Korea Air Force (ROKAF)
Фото ілюстративне, джерело — Republic of Korea Air Force (ROKAF)

Зараз у строю повітряних сил цієї країни перебуває близько 10 винищувачів F-4 Fantom

Південна Корея нещодавно провела спільно з США масштабні авіаційні навчання, у рамках яких провела бойові стрільби зі своїх винищувачів F-4 Phantom ракетами AGM-142 Popeye по полігону неподалік від Жовтого моря — ця подія стане фактично прощальною як для цих винищувачів, так і ракет у Південній Кореї, оскільки країна на початку червня цього року планує відправити "на пенсію" свої F-4 Phantom.

Щодо самих навчань, під час яких відбулася ця подія, то йдеться про Korea Flying Training (KFT), які проводяться з метою покращити оперативність сумісності союзників, загалом було представлено 100 літаків 25 різних типів, розповідають у виданні Air and Space Forces Magazine, зокрема F-16, F-35, A-10, U-2 тощо.

Читайте також: Південна Корея працює над бойовим F-50 на експорт для заміни Су та МіГ

Як відзначив командир 7-ї повітряної армії Чарльз Дж. Кемерон, це дійсно масштабні та важливі й складні навчання. Вони є "найбільш реальною можливістю" об’єднаним силам США та Південної Кореї відпрацювати тактику в складних сценаріях. За словами командира 8-го винищувального полку Метью Гетке, США та Південна Корея "готові відповісти на будь-яку загрозу чи противника".

F-4 Phantom був основним винищувачем південнокорейського війська з 1960-х років, поки не стартувало виробництво KF-16, всього корейці найбільше мали у своєму активі 220 літаків, включно з модернізованими версіями на кшталт F-4E чи RF-4C. Станом на сьогодні Південна Корея експлуатує близько 10 цих літаків, а у навчаннях брали участь чотири машини.

Щодо ракет AGM-142 Popeye, то протягом 1997-1999 років Південна Країна закупила понад 216 цих ракет, включно з варіантами Popeye 1 і AGM-142C/D. У версії Popeye 1 ракета має дальність близько 80 км і бойову частину у 350 або 365 кг.

Раніше Defense Express розповідав, що Південна Корея окреслила чотири етапи розвитку повітряних сил включно з KF-21, FA-50 і безпілотниками.

Читайте також: Південна Корея робить надводну балістичну ракету, це оригінально