xcounter
#

Очільниця Міноборони Канади Аніта Анад прибула в Україну: чи отримаємо нову зброю – поки невідомо

1509
Міністерка оборони Канади Аніта Ананд із заступником міністра оборони України Олександром Поліщуком. Фото: Міноборони України
Міністерка оборони Канади Аніта Ананд із заступником міністра оборони України Олександром Поліщуком. Фото: Міноборони України

У неділю, 30 січня, в Україну прибула міністерка національної оборони Канади Аніта Ананд з дводенним візитом на фоні повідомлень про можливе повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Її візиту в Україну передувало повідомлення федерального уряду Канади про відновлення та розширення Канадської військової навчальної місії в Україні.

З боку України канадську делегацію в аеропорту зустрічав заступник міністра оборони Олександр Поліщук.

Читайте також: Як РФ пояснить ООН свої військові приготування – США у понеділок скликають Раду Безпеки ООН

Під час свого візиту міністерка оборони Канади заявила, що є "достовірні розвіддані про те, що на кордоні з Україною, у тому числі й в Білорусі, відбувається ескалація російських військ". Вона також додала, що "ми вважаємо, що РФ має вибір, і цей вибір полягає у тому, щоб вести перемовини з метою деескалації, інакше будуть "суворі санкції та наслідки".

За її словами, саме ці оцінки допомогли прийняти рішення щодо передислокування канадських військових інструкторів на захід від Дніпра.

Водночас, як повідомляє Міноборони України, сьогодні, 31 січня, відбулася зустріч міністра оборони України Олексія Рєзнікова з міністеркою національної оборони Канади Анітою Ананд.

міністра оборони України Олексія Рєзнікова з міністеркою національної оборони Канади Анітою Ананд
Міністр оборони України Олексій Рєзніков під час зустрічі з міністеркою національної оборони Канади Анітою Ананд. Фото: Міноборони України

Під час зустрічі оцільниця канадського оборонного відомства наголосила, що Канада продовжить надавати всебічну підтримку Україні у сфері розвитку демократії, проведенні реформ та розвитку спроможностей Збройних Сил, а також реалізації євроатлантичних прагнень України. Водночас про постачання канадської зброї в Україну в повідомленні не йшлося.

З боку Defense Express зазначимо, що цей візит відбувається на фоні повідомлень про те, що Канада може надати Україні стрілецьку та протитанкову зброю, включаючи кулемети C6, штурмові гвинтівки C8 та протитанкові гранатомети Carl Gustaf

Читайте також: Слідом за британськими NLAW, ЗСУ оперативно підготували перших інструкторів для гранатометів SMAW-D (фото)