xcounter
#

Оборонне замовлення: скільки техніки для українського війська має поставити ХБКМ в 2021 році

5979
У 2020 році ХБКМ поставив 45 одиниць БТР-4 для ЗСУ та вісім одиниць - для Нацгвардії
У 2020 році ХБКМ поставив 45 одиниць БТР-4 для ЗСУ та вісім одиниць - для Нацгвардії

Проблема із боргами по зарплаті на ХБКМ уже вирішили, говорять в "Укроборонпромі"

Міністерство оборони України уже оформило пул замовлень на 2021 рік для Харківського конструкторського бюро машинобудування ім. Морозова. За уже укладеними договорами, в наступному році ХБКМ має поставити для ЗСУ 75 одиниць БТР-4Е, один БТР-4К та один БРЕМ-4РМ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДК "Укроборонпром".

Читайте також: ​Потрібні сучасні АСУ, ударні безпілотники, засоби ППО та РЕБ: у Сухопутних військах ЗСУ зробили висновки з конфлікту довкола Карабаху
Командирська машина БТР-4К виробництва ХКБМ

В концерні також говорять, що на даний момент проблема заборгованості по виплаті зарплат на ХБКМ та Заводі імені Малишева – уже вирішена. Нагадаємо, що на 19 жовтня цього року ХБКМ мав заборгованість з заробітної плати - 10,7 млн грн, по виплаті податків до бюджету - 16 млн грн. Водночас залишок грошових коштів на рахунках становив 3,9 млн грн.

БРЕМ-4РМ виробництва ХКБМ

У коментарі Defense Express заступник міністра оборони України Олександр Миронюк говорив, що на 2021 рік ХБКМ отримає замовлення, що поставлять підприємство "на ноги".

Також в «Укроборонпромі» вирішили нагадати, що в 2020 році ХБКМ виконав великий контракт з Міністерством оборони України на поставку 45 БТР-4 для Збройних Сил Україні. І також – що це підприємство поставило уже вісім із 10 замовлених для Нацгвардії БТР-4.

Інший зразок продукції від ХБКМ - тактична бойова колісна машина "Дозор-Б"

При цьому генеральний директор концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв зазначив наступне: "Ми очікуємо, що на наступному тижні буде перереєстровано законопроект щодо реформування Укроборонпрому, який надасть можливість та всі інструменти для корпоратизації підприємств Концерну”.

Таку заяву очільник "Укроборонпрому" Гусєв зробив під час сьогоднішнього візиту до Харкова

Нагадаємо, як стало відомо 17 вересня цього року, ХКБМ почало закупку комплектів складових для 17 нових машин на базі БТР-4, зокрема -механізмів перезаряджання гармати, колісних редукторів, карданних валів, комплектів зовнішньої та внутрішньої тяги, лебідок, механізмів піддтягу та інших деталей та комплектуючих для щонайменше 15 БТР-4Е, одного БТР-4К та одного БРЕМ-4РМ.

Також нагадаємо, що Міноборони України уже в грудні хоче розпочати кваліфікаційні випробування ТКБМ "Дозор-Б" для перевірки перед запуском у серійне виробництво, котре заплановане на наступний рік на ХКБМ та ЛБТЗ. "Дозор-Б" нарешті піде у серію та "навчиться" плавати.

Читайте також: Олег Уруський назвав, які пріоритети матиме Державне оборонне замовлення на найближчі роки