xcounter
#

НВК "Іскра" та ще три підприємства ДК "Укроборонпром" отримали дозвіл на самостійний експорт

6299
Нові зразки радіолокаційної техніки виробництва НВК "Іскра"
Нові зразки радіолокаційної техніки виробництва НВК "Іскра"

Загалом на сьогодні право експортувати свою продукцію мають 21 підприємство Концерну

Кабінет Міністрів України розширив перелік компаній, які можуть самостійно експортувати власні товари та послуги військового призначення.

Повідомляється, що до оновленого переліку таких держпідприємств увійшли ДП "Новатор", КП "НВК "Іскра”", ДП "Луцький ремонтний завод "Мотор" та ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон".

Читайте також: Модернізовані РЛС 36Д6М та нові радари 1Л220УК: "Іскра" продовжує виконувати замовлення ЗСУ у 2021 році
90К6Е
Мобільний 3D радіолокатор кругового огляду 90К6Е

Підприємства - "Новатор»" (виготовляє та ремонтує складові для винищувачів МіГ-29, Су-27 тощо), ЛРЗ "Мотор" (ремонтує двигуни для винищувачів типу МіГ-29, Су-27) та "Авіакон" (займається ремонтом гелікоптерів сімейства "Мі") відносяться до авіаремонтного кластера, а ось "Іскра" є провідним українським розробником та виробником радіолокаційних станцій та майбутнім лідером першої державної корпорації "Радарні системи".

36Д6М
Модернізована РЛС 36Д6М

В останні роки НВК "Іскра" дещо скоротила свої експортні постачання. Так минулого року загальний обсяг експортних контактів склав лише близько 14% від загального портфеля замовлень держпідприємства.

Мандат
СПЗР "Мандат"

На думку очільника Казенного підприємства "Науково-виробничий комплекс "Іскра" Юрія Пащенко, цей дозвіл спростить та прискорить працю держвиробника з інозамовниками.

80К6КС1
Нова радіолокаційна станція 80К6КС1

"Раніше подібна діяльність здійснювалася виключно за участю посередника - спецекспортера, який згідно із законодавством мав координувати всі відносини між КП "НВК “"Іскра", як підприємством-виробником, та кінцевим споживачем військової техніки. Це інколи негативно впливало на такий важливий чинник, як час, що витрачався на проходження інформації від запиту до видачі готових даних потенційному замовникові", - відзначив Юрій Пащенко.

Траса–М
РАВРЛ "Траса–М"

"Не будемо говорити, що за участю спецекспортерів це відбувалось довго чи якось некоректно, але розумієте самі, що чим система простіше, тим вона надійніша", - додав він.

При цьому керівник НВК "Іскра" зазначив, що підприємство не збирається припиняти співпрацю із діючими спецекспортерами Концерну.

1Л220УК
Контрбатарейна РЛС 1Л220УК

"Це професіонали своєї справи, які вже знають певні особливості ринків збуту, мають конкретні напрацювання з багатьох напрямків співпраці. Тому, якщо будуть надходити запити від них щодо необхідності реалізації продукції, ми з радістю будемо співпрацювати", - наголосив він.

Читайте також: Державні випробування РЛС 80К6КС1 та створення дослідної версії радару 90К6Е для ЗСУ: плани НВК "Іскра" на 2021 рік