xcounter
#

Новий пакет на 2 млрд від США: без гучних назв, але з важливими речами, щоб бити окупантів

9359
Фото: DoD US
Фото: DoD US

США підготували черговий пакет оборонної допомоги для України

Сполучені Штати підготували новий пакет оборонної допомоги Україні на суму 2 млрд доларів, про який мають офіційно оголосити сьогодні, 24 лютого, розповідає видання CNN.

Як відзначається, увесь пакет буде переданий за програмою Ініціативи безпекової допомоги Україні (USAI), коли озброєння та військова техніка закуповується безпосередньо у промисловості.

Читайте також: За яких умов у США можуть змінити думку про ATACMS та літаки та чому не варто вірити у міф про "падіння підтримки"
Вогонь з ракетної системи HIMARS, фото ілюстративне
Вогонь з ракетної системи HIMARS, фото ілюстративне

За попередніми даними CNN, цей пакет оборонної допомоги передбачатиме закупівлю ракет HIMARS; 155-мм боєприпасів; безпілотних літальних апаратів та обладнання для боротьби з ними; обладнання для розміновування; захищене комунікаційне обладнання.

Також у рамках цього пакету оборонної допомоги будуть виділені кошти на навчання наших військовослужбовців та обслуговування техніки.

Bradley M7 Fire Support Team Vehicle (фото: DoD US)
Bradley M7 Fire Support Team Vehicle (фото: US DoD)

Нагадаємо, попередній пакет оборонної допомоги від США на суму 460 млн був оголошений під час візиту президента США Джо Байдена в Україну. Серед усього, він містить спеціальні машини Bradley вогневої підтримки, а також чотири РЛС, тисячі протитанкових ракет та боєприпаси.

Доповнення: Пентагон оприлюднив офіційний список оборонної допомоги, що буде передано у рамках цього пакету. Так, крім боєприпасів для HIMARS та 155-мм артилерії, також передадуть ракети з лазерним наведенням (ймовірно APKWS), а також такі безпілотні системи, як CyberLux K8, Switchblade 600, Altius-600 та Jump 20.

Читайте також: На полі бою "засвітилася" легка гаубиця з США, бійці 67-ї бригади відправляють 105-мм "подарунки" окупантам