xcounter
#

Нова база НАТО в Естонії може стати легкою ціллю у випадку реальних бойових дій – естонські ЗМІ

674
Нова база НАТО в Естонії може стати легкою ціллю у випадку реальних бойових дій – естонські ЗМІ

Новий комплектаційний центр НАТО в Естонії – це одинадцять модульних будівель, а також майданчики для танків й іншої бронетехніки.

У військовому містечку Тапа в Естонії відкрили комплектаційний центр, призначений для розташування додаткових сил союзників з НАТО. Відповідно до рішення Альянсу, такі центри мають бути створені у країнах Балтії, а також у Польщі, Болгарії та Румунії.

Естонія військова база
Традиційну стрічку "розрізали" не ножиці, а цілий танк

Будівництво коштувало €20 млн – ці кошти були виділені з бюджета НАТО. Новий комплектаційний центр – це одинадцять модульних будівель, а також майданчики для танків й іншої бронетехніки.

Читайте також: ДОЛЯ І КО. ЛТД тепер офіційно представляє в Україні Thales Defence & Security

Окремий об’єкт – дорога для танків, завдяки якій бойові машини можуть потрапити безпосередньо на Центральний полігон Сил оборони.

Естонія військова база
Як будуть захищати цей достатньо великий об’єкт?

Зазначається, що "начиння" об’єктів можна змінювати, тому будь-яку будівлю можна перетворити на штаб, кухню, ремонтну майстерню чи казарму для особового складу. Розміри корпусів дозволяють розташувати там різну техніку, наприклад, у кухонний корпус можуть заїжджати польові кухні.

Разом з тим, як зазначають естонські ЗМІ, у випадку реального воєнного конфлікту база Тапа перетвориться на ідеальну ціль. Сили оборони поки що не розкривають деталей щодо того, як саме вони планують захищати цей об’єкт.

Читайте також: ​Гордіїв вузол С-400: США та Росія продовжують розгойдувати Туреччину