xcounter
#

Німеччина три місяці обіцяла танки Словаччині, і аж рік ремонтуватиме лише 15 Leopard 2

4286
Танки Leopard 2A4 бундесверу, ілюстративне фото з відкритих джерел
Танки Leopard 2A4 бундесверу, ілюстративне фото з відкритих джерел

Або дещо про "оперативність" військової підтримки для України від Берліну

Урядовці Німеччини та Словаччини 15 листопада 2022 року в Брюсселі фіналізували домовленості по "кільцевому обміну" бронетехнікою, тобто про поставку 15 танків Leopard 2A4 для словацької армії взамін поставки 30 одиниць БМП-1 для Збройних Сил України. Про це йдеться в публікації порталу European Defense Review.

Видання зазначає, що остаточні домовленості по "кільцевому обміну" бронетехнікою між Німеччиною та Словаччиною в Брюсселі підписували представники на рівні "директор департаменту" від Міноборони Словаччини та від Міноборони Німеччини віце-адмірал Карстен Ставіцки та менеджмент концерну Rheinmetall. Що заодно вказує на реальний рівень "стратегічності" цієї ініціативи для Берліну та Братислави.

Читайте також: Завдяки "секретній угоді" ЗСУ зможуть ввалити "додаткові" десятки тисяч 155-мм снарядів по рашистах

Під час зустрічі 15 листопада сторони по суті закріпили уже раніше заявлені умови. Що до кінця 2023 року концерн Rheinmetall має відремонтувати та поставити словацькій армії 15 одиниць Leopard 2A4. Натомість Словаччина має віддати 30 із 91 своїх БМП-1 для Збройних Сил України, в який строк має відбутись передача – не розкривається.

Але нюанс в тому, що Німеччина офіційно про такі умови "кільцевого обміну" оголосила ще у серпні 2022 року. Тобто виходить, що ці всі місяці Берлін обіцяв танки Братиславі на основі лише усних домовленостей. І що німцям знадобиться майже 1 рік, щоб відремонтувати лише одну посилену танкову роботу в 15 "Леопардів".

Leopard 2A4, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Білорусь у жовтні віддала рашистам стільки техніки, що вистачить на "побиту" танкову дивізію