xcounter
#

Німеччина придбає для ЗСУ новітню "невидиму" роботизовану платформу, що допоможе зберегти життя військовим

7357
Тестування THeMIS в Україні, фото ЄС
Тестування THeMIS в Україні, фото ЄС

Україна вже має таку систему на озброєнні

Міністерство оборони Німеччини профінансує постачання Збройним Силам України наземних роботизованих систем THeMIS – про це йдеться на сайті компанії-виробника.

Так, розробник робототехніки та автономних систем Milrem Robotics, а також німецька оборонна компанія Krauss-Maffei Wegmann (KMW) підписали контракт на постачання Україні 14 наземних роботизованих систем THeMIS.

Читайте також: Два в одному: як робот THeMIS допомагав естонським артилеристам під час навчань з бойовою стрільбою

З них 7 будуть призначені для евакуації поранених – їх ЗСУ отримають вже до кінця цього року, а в 2023 – ще сім систем у конфігурації для розчищення маршрутів, корисне навантаження для цієї конфігурації – від французького виробника CNIM Systèmes Industriels.

Як відзначили у Milrem Robotics, автоматизація задач евакуації та розчищення маршруту "дозволяє знизити небезпеку і залишити більшу кількість військових у безпечній зоні або ж виконувати важливіші задачі.

Нагадаємо, що ЗСУ вже знайомі з цією зброєю – безпілотна платформа THeMIS була закуплена для ЗСУ у рамках проекту "Журавель", який заснований нардепом Петром Порошенком та волонтерами з формування "Госпітальєри", і новітня зброя вже пройшла випробування.

Читайте також: Антидронова інтеграція: безпілотна платформа THeMIS зможе боротися з БПЛА та баражуючими боєприпасами