xcounter
#

Два в одному: як робот THeMIS допомагав естонським артилеристам під час навчань з бойовою стрільбою

1156
Бойова роботизована платформа THeMIS від Milrem Robotics
Бойова роботизована платформа THeMIS від Milrem Robotics

В Естонії продовжують тестувати власні роботизовані системи в різних умовах

Артилерійський батальйон Сил оборони Естонії використав безпілотну бойову платформу THeMIS від компанії Milrem Robotics в навчаннях з бойовою стрільбою.

Робот забезпечував розширену ситуаційну обізнаність, здійснював евакуацію поранених та забезпечував пряму вогневу підтримку з різних позицій.

Читайте також: Приклад для України: ​Казахстан системно працює над забезпеченням армії БПЛА

Під час навчань, які пройшли у квітні 2021 року, естонські артилеристи використали дві версії бойового робота THeMIS: версія Combat Support з системою дистанційного озброєння FN Herstal deFNder та версія Observe з прив’язаним дроном Acecore.

THeMIS Combat Support
THeMIS Combat Support

Так, THeMIS Combat мав підтримати передовий загін, що складався з протитанкового озброєння та спостерігачів. Бойова платформа мала прикривати групи вогнем та підтримати їх відхід до основних позицій з протитанковими засобами. На основній позиції платформа використовувалась для евакуації поранених.

THeMIS Observe
THeMIS Observe

Водночас THeMIS Observe забезпечував спостереження та значно підвищив ситуаційну обізнаність батальйону за допомогою прив’язаного до нього безпілотника, який забезпечив цілодобове спостереження за операційним районом.

Як зазначили у Milrem Robotics, бойові платформи компанії під час навчань значно покращили бойові можливості батальйону та загалом здатні допомогти скоротити кількість жертв під час бойових дій.

Читайте також: "Дрон-самогубець": секретний боєприпас "знищив" ворожу ППО під час військових навчань Армії США