xcounter
#

Наземні дрони нищать рашистів: "сюрпризи" у посадках для ворога (відео)

3126
Наземні дрони нищать рашистів: "сюрпризи" у посадках для ворога (відео)

Дрони-заміновувачі все активніше використовуються військовими для знищення окупантів

Сили оборони України мають значні успіхи у розвитку використання FPV-дронів на полі бою - це озброєння стало дійсно цікавим рішенням у боротьбі з ворожими розвідувальними безпілотниками, а нещодавно з’явилося й перше відео, як наш оператор дрона майстерно поцілив у хвіст ворожого гелікоптера Ми-28.

Разом з тим, "безпілотні" технології активно розвиваються й на землі - йдеться вже про дійсно широку номенклатуру різних за характеристиками та призначенням роботизованих наземних платформ, які є в активі нашого війська і які вже не перший місяць використовуються безпосередньо на полі бою.

Читайте також: Ізраїль не розкриває таємниць про наземні роботи на полі бою, але тут передусім про нове життя для M113

Зокрема передусім активного поширення набули такі собі "роботи-заміновувачі", багаторазові платформи для встановлення мін з метою уразити ворожу живу силу або ж озброєння та військову техніку.

Наприклад, нещодавно у мережі з’явилося одразу два епізоди, як 23-й окремий стрілецький батальйон експлуатує на полі бою невеликого наземного дрона-заміновувача, який залишає російським військовим "сюрпризи" в посадках.

Обидва випадки зафіксовані у напрямку Торського, що в Донецькій області - у першому епізоді (відео вище) на міну "напоролися" двоє росіян, результат не демонструється, але щонайменше ворожі військові отримали поранення.

У другому випадку була уражена група рашистів (увага, на відео нижче кадри 18+). В обох епізодах дрон успішно залишив міну на визначеній позиції та покинув місце виконання завдання.

Загалом наземні роботизовані платформи - це ще один напрямок озброєння, який набуває активного поширення саме на полі бою в Україні, як це раніше було з безпілотними літальними апаратами.

Водночас у США нещодавно озвучили прогноз, що через 15 років третина їхнього війська може бути роботизованою - причому тут йдеться не тільки про невеликі роботизовані платформи, але й, наприклад, автономні ракетні системи на кшталт безпілотного HIMARS.

Читайте також: Як в РФ оцінюють Національну оборонно-промислову стратегію США, і що привертає увагу