xcounter
#

Національна поліція отримала понад 30 нових БПЛА (фото)

3095
Квадрокоптери отримані Управлінням авіації та поліції на воді
Квадрокоптери отримані Управлінням авіації та поліції на воді

Новорічний подарунок поступить на службу в Управління авіації та поліції на воді

Управлінню авіації та поліції на воді поставлені нові безпілотні літальні апарати типу квадрокоптер для виконання поліцейських функцій.

Як можна побачити на світлинах, українські правоохоронці отримали понад три десятки дронів. В основному це добре знайомі працівникам МВС безпілотники DJI Mavic 2.

Читайте також: Завод "Маяк" та "Аеророзвідка" випробували ударний дрон на навчаннях ЗСУ (фото)
Дрон
Дрон DJI Mavic 2 Enterprise Управління авіації та поліції на воді

"Це дозволить фахівцям Національної поліції України ефективно проводити повітряну рекогносцировку під час супроводження спеціальних операцій, забезпечення публічної безпеки та порядку, а також пошуку зниклих осіб", - відзначили в прес-службі Управління.

Також в поліції вважають, що впровадження новітніх технологій мультиспектрального аналізу та 3д моделювання значно покращить документування та фіксацію кримінальних правопорушень, а також слугуватиме джерелом інформації під час розслідування особливо тяжких злочинів.

Квадрокоптери
Квадрокоптери отримані Управлінням авіації та поліції на воді

Нагадаємо, раніше подібні дрони здебільше постачалися у підрозділи Державної прикордонної служби України для ефективного контролю українського кордону вдень та вночі й вчасного виявлення правопорушників.

Квадрокоптери
Квадрокоптери DJI Matrice 200 та DJI Mavic 2 Enterprise Dual ДПСУ

Окрім численних квадрокоптерів типу DJI Matrice серії 200 та DJI Mavic 2 Enterprise Dual, які дозволяють вести запис оперативного відео у форматі 4К з висоти до 6 кілометрів, ДПСУ також використовують і вітчизняні комплекси.

БПЛА
БпАК Spectator-M та "Лелека 100" Держприкордонслужби

Зокрема, мова йде про БпАК Spectator-M що спільно виготовляються ВАТ "Меридіан" ім. С.П. Корольова (входить до складу ДК "Укроборонпром") разом з фахівцями Національного технічного університету України "КПІ" та розвідувальні комплекси "Лелека 100" від ТОВ "ВІК ДЕВІРО".

Нагадаємо, раніше Defense Express повідомляв, що Управління авіації та поліції на воді Національної поліції України спільно з Науково-виробничим підприємством "Спайтек" з Одеси провели випробувальні польоти БпАК Windhover і Sparrow.

За результатами було підписано Меморандум про співпрацю – одеські безпілотники тепер можуть використовуватись в ході поліцейських операцій.

Читайте також: ЗСУ закупили в литовської компанії партію антидронових рушниць
ТЕГИ БПЛА