xcounter
#

На Міжнародній виставці Aero India 2021 Україна уклала угоди на суму у $70 млн

3364
Підписання контракту (меморандуму) на виставці Aero India 2021
Підписання контракту (меморандуму) на виставці Aero India 2021

Керівництво ДК "Укроборонпром" сподівається, що ця сума зросте, адже виставка ще не завершена

Про укладення нових контрактів українськими підприємствами оборонно-промислового комплексу повідомив гендиректор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв.

"Понад 70 млн доларів складає сума угод, вже підписаних українською стороною із нашими іноземними партнерами в рамках Міжнародної авіаційної виставки AeroIndia Bangalore -2021", - повідомив він у п'ятницю, 5 лютого на особистій сторінці Facebook.

Читайте також: На ДП "Антонов" почали виготовлення Ан-178 для Міноборони України (відео)

За його словами, ця сума може й збільшитися, "адже заплановано ще ряд зустрічей, а переговори триватимуть до понеділка (8 лютого ц.р.)".

Укроборонпром
Одна з зустрічей української делегації в рамках виставки Aero India 2021

Новий очільник Концерну перебував на виставці в Індії разом з представниками "нової команди" та делегацією Міністерства оборони України (на чолі з Міністром оборони України Андрієм Тараном).

Попри приємну новину про нові угоди та оптимістичний тон заяви генерального директора держконцерну, сума неназваних контрактів досить невелика. Фактично, у розмірі (наприклад) вартості кількох нових транспортних літаків (той же Ан-178 для МВС Перу, за публічними даними коштував понад $50 млн).

Ймовірно, виходячи з озвученої суми, на виставці було укладено контракти на ремонт літаків ВПС Індії (наприклад численного парку транспортників Ан-32, яких у складі індійської армії налічується понад 100 одиниць).

Ан-32
Один з багатьох експлуатуємих транспортних літаків Ан-32 ВПС Індії

Варто додати, що нещодавно Юрій Гусєв повідомив, що за минулий рік спецекспортери Концерну отримали показники експорту на рівні $500 млн, що в понад два рази менше ніж очікування колишнього очільника ДК "Укроборонпром" Айвараса Абромавичуса ($1,3 млрд).

Читайте також: ​У Верховній Раді розгромили реформу "Укроборонпрому": непрозоро та призведе до втрати обороноздатності